• Home
  • Motorsport
  • MXGP Grand Prix augustus 2016 op TT-Circuit Assen en RTL7

MXGP Grand Prix augustus 2016 op TT-Circuit Assen en RTL7

In de bekende ‘Voetbal Inside’ studio verrichte presentator Allard Kalff dinsdag 29 maart de officiële aftrap van de RTL GP: MXGP programmering bij zender RTL 7 en blikte vooruit op de tweede editie van de Motocross Grand Prix of the Netherlands, zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016 op het TT Circuit Assen. Regerend wereldkampioenen Tim Gajser uit Slovenië (MX2) en Romain Febvre uit Frankrijk (MXGP), maar ook 2-voudig wereldkampioen en klassementsleider Jeffrey Herlings en zijn landgenoten Glenn Coldenhoff, Davy Pootjes en Brian Bogers kwamen naar Hilversum. Omdat in Assen voor het eerst de Women’s MX Grand Prix wordt verreden schoof ook de snelste Nederlandse vrouw op 2 wielen aan, Nancy van de Ven. Allard Kalff keek onder meer met Romain Febvre terug op de allereerste MXGP Assen waar de Yamaha coureur vorig jaar voor volle tribunes de wereldtitel wist te pakken en blikte vooruit op de tweede editie van het evenement met voorzitter van de raad van toezicht van Stichting MXGP Assen, Jos Vaessen.

“De allereerste Motocross Grand Prix Assen ontpopte zich dankzij de volgepakte TT-tribunes tot een sfeervol, bijna stadionachtig evenement. Er gebeurde heel veel op een relatief kleine oppervlakte van het TT Circuit Assen. In 2016 zetten we in op een verbetering van die beleving voor nog meer toeschouwers. Zo verplaatsen we de finish naar een plek recht voor de overdekte Hoofdtribune. Ook verlengen we de baan met 150 meter om de gehele Hoofdtribune en de Winterdijktribune te benutten en we plaatsen een TV-scherm van maar liefst 60 m2 tegenoverde Hoofd- en GT-tribune.” Aldus Jos Vaessen.

Dankzij een samenwerking tussen de organisator van het wereldkampioenschap Youthstream, MXGP Assen en RTL Nederland en met steun van onder meer Marketing Drenthe en HSF Logistics zijn de wedstrijden in het WK Motorcross vanaf 17 april iedere zondag te zien bij RTL 7 voorzien van deskundig commentaar door ervaren auto- en motorsportpresentator Allard Kalff. De Motocross Grand Prix Assen op 27 en 28 augustus wordt uitgezonden bij RTL 7 op zondag 4 september. Wereldwijd wordt het evenement uitgezonden in meer dan 170 landen op 6 continenten.

Stichting MXGP Assen staat eind augustus opnieuw voor een mammoetklus. In een periode van een week moet het benodigde zand vanaf het nabijgelegen defensieterrein worden uitgereden. Met het zand dat Defensie beschikbaar stelt legt de aannemer een parcours aan dat over het binnenterrein langs de Winterdijk, Hoofd- en GT-tribune voert, waarmee optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande faciliteiten voor publiek, pers, deelnemers, organisatie en gasten. Provincie Drenthe en Gemeente Assen sponsoren het evenement dat van het Circuit van Drenthe ook in 2016 de enige circuitfaciliteit ter wereld maakt met zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross op hetzelfde terrein. Ook TT Circuit Assen investeert in de Motocross Grand Prix Assen met een voor de organisatie zo gunstig mogelijke huurovereenkomst.

Gedeputeerde van Provincie Drenthe Henk Jumelet: "Het TT Circuit is nationaal en internationaal bekend en heeft bewezen dat het grote evenementen kan organiseren. Vorig jaar was de eerste MXGP al een groot succes en ik verwacht dat dit jaar nog meer mensen dit evenement komen bezoeken. Samen met de gemeente Assen verwelkomen wij graag iedereen in onze mooie provincie. Drenthe doet wat met je!"

Het Wereldkampioenschap motorcross bestaat sinds 1957 en wordt georganiseerd door Youthstream voor de ‘Fédération Internationale de Motocyclisme’ (FIM). De Motocross Grand Prix Assen markeerde in 2015 de terugkeer van deze sport in Drenthe. Ondanks de afwezigheid van grote namen als Cairoli en Herlings door blessures, trok MXGP Assen veel publiek en werd de organisatie beloond door Youthstream met ‘Awards’ voor respectievelijk ‘best organizer’, ‘best promotion’ en ‘best paddock’.

Tijdens MXGP Assen komen op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorieën MXGP en MX2. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Women’s MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start. De Motocross Grand Prix Assen, ofwel ‘MXGP Assen’ wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

Alle bezoekers kunnen MXGP Assen vanaf de tribunes volgen. 

2016 Motorcross MXGP TT circuit Assen RTL7

Bron: LDP International


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal