Rea pakt derde zege op rij

Het weekend begon goed van Michael van der Mark. In de tweede ronde van het WK Superbike op het Thaise Chang International Circuit in Buriram pakte de Nederlander de pole, voor de twee Kawasaki rijders Sykes en Rea. De race begon voor Van der Mark alleen niet goed. Tijdens de start verloor de Honda coureur enkele plaatsen en moest zich in de eerste drie ronden terugvechten, om daarna genoegen te nemen met een positie achter de twee Kawasaki's.
Rea nam na de start direct de leiding, om deze in de eerste ronde al af te geven aan zijn teamgenoot Sykes. Na zes ronden verliest Van der Mark door een fout enkele seconden en weet ter nauwernood op de motor te blijven. Achteraf laat Van der Mark weten dat er technische problemen waren met de Honda. Davies, Giugliano (uitgevallen) en Reiterberger zijn desondanks niet in staat Van der Mark te achterhalen. Sykes bleef 14 ronden lang aan kop, om daarna door Rea aan de kant gezet te worden, zodat de huidige wereldkampioen zijn derde zege op rij veilig kon stellen. Sykes wordt tweede, en Van der Mark pakt zijn derde podium van dit seizoen. Nicky Hayden, in dienst van het Ten Kate Honda team, moet zijn Fireblade met een technisch probleem aan de kant zetten.

Race 2 zal zondag verreden worden om 16:00 uur lokale tijd (10:00 uur Nederlandse tijd) en wordt uitgezonden op Eurosport 2. De Supersport race begint om 8:20 uur (NL tijd).

WSBK Thailand REA Race1

Foto: Kawasaki Europe


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal