• Home
  • Motorsport
  • WSBK seizoen van start: Rea wint, Van der Mark behaalt podiumplaats

WSBK seizoen van start: Rea wint, Van der Mark behaalt podiumplaats

De kop is eraf, het 2016 WSBK seizoen is vandaag van start gegaan op het circuit van Phillip Island in Australië met een overwinning van de 2015 wereldkampioen Jonathan Rea. Het Nederlandse kamp kon ook juichen, want net als in 2015 maakte Michael van der Mark wederom een prachtige seizoenstart door de derde podiumplek op te eisen.

Het is even wennen met het nieuwe tijdschema, waar in dit seizoen de eerste race van de superbikes al op de tweede trainingsdag (de zaterdag dus) wordt verreden en de tweede race op de zondag, net als de supersport klasse.
Tijdens de trainingen waren de Kawasaki rijders Rea en zijn teamgenoot Tom Sykes aan de kop van de tijdlijsten te vinden, maar ook Michael van der Mark deed goed van zich laten horen door zich daar ook op te houden, net als het Ducati duo Chaz Davis en Davide Giugliano. Yamaha keert dit seizoen weer terug in de WSBK met Sylvain Guintoli en Alex Lowes en deden het ook zeker niet verkeerd, Guintoli wist zelfs de tweede training als eerste af te sluiten.

Tijdens de eerste helft van de zeer boeiende race waren het Rea, Sykes, Davis, Giugliano, Van der Mark, Guintoli en Lowes die een kopgroep vormden en elkaar bestookten met vele positiewisselingen. Sykes wist ronden lang het veld aan te voeren, maar moest deze in de zevende ronde afstaan aan Jonathan Rea, die deze positie de rest van de race vast wist te houden. Michael van der Mark zat er constant goed bij, met posities variërend tussen de tweede en vierde plaats. Halverwege de wedstrijd was de kopgroep gedecimeerd tot 4 man met Rea aan de leiding, die op de huid gezeten werd door afwisselend Van der Mark, Davis en Giugliano. Davies wist het Rea in de laatste ronde ook nog eens flink moeilijk te maken, maar moest op de finishlijn toch genoegen met een tweede plaats, gevolgd door Michael van der Mark en Davide Giugliano. Sykes werd vijfde, gevolgd door Guintoli, Leon Camier en Jordi Torres. Teamgenoot van Van der Mark, Nicky Hayden, sloot de eerste race als negende af.

De tweede Superbike race wordt morgen verreden om 15.00 uur plaatselijke tijd, maar is live te volgen op Eurosport 1 vanaf 05.00 uur Nederlandse tijd. De Supersport race gaat morgen om 13.30 uur van start en is vanaf 03.30 uur live te volgen, ook op Eurosport 1.

WSBK Phillip Island

Foto: hondaworldsbk


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen