• Home
  • Motorsport
  • Eurosport 2016: MotoGP, World Superbikes, BSB, MXGP en Endurance

Eurosport 2016: MotoGP, World Superbikes, BSB, MXGP en Endurance

Onder grote belangstelling van de Nederlandse en Belgische motorsportpers maakte Eurosport vanochtend in Jaarbeurs Utrecht haar plannen voor motorsportseizoen 2016 bekend. Meest in het oog springen de nieuwe opzet voor de MotoGP en de gewijzigde wedstrijdstructuur van het WK Superbike. Eurosport sprak nadrukkelijk het voornemen uit om – anders dan vorig jaar – alle trainingen, kwalificaties en races van de MotoGP uit te zenden op vlaggenschip Eurosport 1. Ook maakte de zender bekend haar MotoGP team te versterken met Iwan van der Valk en Kervin Bos, die samen de Moto2 en Moto3 voor hun rekening nemen. Uitgebreid aan bod kwamen ook vrijwel alle andere competities die Eurosport komend seizoen live – en veelal exclusief – op de buis en de Eurosport Player brengt: het Superbike World Championship (WorldSBK), de British Superbikes (BSB), het Endurance World Championship (EWC) en het Moto Cross World Championship (MXGP). Commentatoren Diederick de Vries, Frank Weeink, Iwan van der Valk, Kervin Bos, Marc de Reuver, Nelson Valkenburg en Patrick van den Goorbergh en presentatrice Samantha van Wijk blikten gezamenlijk vooruit op Seizoen 2016, dat op zaterdag 27 februari los gaat – met de WorldSBK in Australië. 

MotoGP – live & exclusief op Eurosport 1 
Alle trainingen, kwalificaties en races in de koningsklasse zijn komend seizoen dus live en exclusief te zien op Eurosport 1* – startend met de Grand Prix van Qatar, in het derde weekend van maart. Het MotoGP-commentaar verzorgd door Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh; de presentatie is in handen van Samantha van Wijk. Nieuw in de vaste MotoGP crew zijn Iwan van der Valk en Kervin Bos. Zij gaan het live verslag doen bij de uitzendingen rondom de vaak spectaculaire MotoGP support series Moto2 en Moto3. Ook voegde Eurosport video jockey Alvin van Wunnik toe aan haar MotoGP team, die – op locatie – verdiepende items gaat maken.

WorldSBK – racen op zaterdag én zondag
Frank Weeink is komend seizoen weer Eurosport’s vaste commentator op het FIM Superbike World Championship. De WorldSBK kent voor komend seizoen een gewijzigde opzet, waarin zowel op zaterdag als op zondag om de punten wordt geracet. Veel races zijn live te zien op Eurosport 1 – waaronder die van 27 en 28 februari op Philip Island.

British Superbikes, Endurance & MXGP
Ook de British Superbikes (vanaf 10 april, ronde in Silverstone), het WK Endurance (vanaf 9 april, 24 Uur van Le Mans) en het WK Motorcross zijn komend seizoen – veelal live – te volgen op Eurosport 1 en 2. Voor het commentaar bij deze disciplines schuiven in elk geval Ronald van Dam, Nelson Valkenburg en Marc de Reuver aan.

Team Eurosport 2016 MotoGP WSBK BSB EWC MXGP


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal