Peter Hickman wint Grand Prix van Macau

De roemruchte en prestigieuze 49ste Motorcycle Grand Prix van Macau werd vandaag gewonnen door de Brit Peter Hickman en gaf daarmee het Briggs BMW team de eerste overwinning. Hickman kwam op het levensgevaarlijke stratencircuit van de Zuid-Chinese stad met ruim zes seconden voorsprong over de finish voor landgenoot Martin Jessop, die vanaf pole was gestart. Veteraan Michael Rutter eindigde als derde op 9 seconden van Jessop, zodat er sprake was van een geheel Brits podium met BMW coureurs.

Hickman: “Dit voelt absoluut fantastisch! Dit is slechts mijn tweede keer hier in Macau. Ik heb heel lang niets gedaan in de straat racerij, maar mijn Britse Superbike kampioenschappen waren vrij sterk de laatste paar jaar. Het is fantastisch om te kunnen uitwisselen tussen de twee”.

De doorgewinterde race legende, John McGuinness, wist als vierde de 12 ronden tellende race af te sluiten, net voor Johnsen en Ian Hutchinson, die vanwege bandenproblemen genoegen moest nemen met een zesde positie. Cummins werd zevende, Oostenrijker Horst Saiger achtste, Lee Johnston negende en David Johnson maakte de top tien vol.

Hickman Macau


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen