• Home
  • Motorsport
  • KNMV: ONK Supersport en Superbike 2016 alleen op permanente circuits

KNMV: ONK Supersport en Superbike 2016 alleen op permanente circuits

De KNMV wegrace commissie heeft in goed overleg met de klassenvertegenwoordigers de route uitgezet voor de wegrace competitie in 2016. Voor een aantrekkelijke en gevarieerde kalender is samenwerking en meerijden bij andere bonden en competities een belangrijk uitgangspunt. De startvelden van een aantal KNMV klassen zijn niet groot genoeg om voldoende evenementen onder de vlag van de KNMV kostendekkend te organiseren. De deelnemers die zich via de per evenement aangegeven procedure voor deze wedstrijden inschrijven, en van wie de motoren voldoen aan het KNMV technisch reglement, komen in aanmerking voor kampioenspunten. Op dit moment is er onvoldoende zekerheid over zowel de data van de verschillende evenementen als de klassen die aan de start zullen komen, om al een concept kalender te kunnen presenteren. De klassevertegenwoordigers hebben al wel de beschikking over een eerste concept kalender.

We kunnen hierbij de volgende zaken noemen:
- De BeNeCup zal ook in 2016 verreden worden voor de klassen Supersport, Superbike en Zijspannen op verschillende circuits in Noord-Frankrijk, België en Nederland. Deze evenementen zijn niet meer per definitie tellend voor het ONK.
- ONK Supersport en ONK Superbike evenementen worden alleen verreden op permanente circuits, waarbij gekeken wordt naar mogelijkheden in Nederland, Duitsland, België en Noord-Frankrijk. Meerijden met een deel van de BeNeCup en IDM wedstrijden is hierbij het uitgangspunt.
- Ook ONK Zijspannen zullen naast enkele Nederlandse wedstrijden voor een belangrijk deel de kalender vullen door mee te rijden bij IDM wedstrijden.
250 junior Cup, KTM RC Cup, de nieuwe KTM 690 Duke Cup en Dutch Ducati Challenge (voorheen 3DCup) verzorgen hun eigen kalender. Waar mogelijk wordt hierbij nauw samengewerkt met de KNMV.
- Net als in 2015 zal het NK Moto3 kampioenschap verreden worden binnen de IDM competitie.
- Het kampioenschap voor de Classics sluit zoveel mogelijk aan bij internationale classic evenementen. Bij wedstrijden die onder de vlag van de KNMV worden georganiseerd, kunnen de GP Classics deelnemen, echter zonder punten voor het Classic kampioenschap.
- Op basis van het aantal KNMV licentiehouders in 2015 voor de klassen Supermono en GP Classics is het onzeker of er in 2016 een KNMV Kampioenschap zal zijn voor deze klassen.
- Met de diverse klassenvertegenwoordigers zijn de technische reglementen afgestemd.
- Er zijn geen schrapresultaten meer in 2016

Gratis naar ONK wegrace Assen foto AvdG KNMV

Bron: KNMV - Foto: Ad van de Graaf / KNMV


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal