Zoektocht nieuwe promotor Isle of Man TT

Al sinds 2013 probeert het departement van Economische Ontwikkeling van het Isle of Man, tevens rechtenhouder van de TT Race, een commerciële partner te vinden die naast de TT race zelf ook de Classic TT en een op te zetten internationale competitie, de zogenaamde TT-serie, wil promoten en exploiteren. Afgelopen jaar is door het departement dan ook een aanbestedingsprocedure hiervoor opgestart waarop veel biedingen zijn binnengekomen. Het departement heeft hieruit conclusies getrokken en naar aanleiding daarvan heeft de minister van Economische Ontwikkeling, Laurence Skelly, besloten de plannen voor een internationale TT-serie in de wacht te zetten. De zoektocht via deze aanbestedingsprocedure naar een externe commerciële promotor voor alleen de bestaande Isle of Man TT en de Classic TT voor 2016 zal aan het eind van de maand opnieuw worden voortgezet.

Deze beslissing is genomen nadat de voltooiing van de aanbestedingsprocedure was afgerond en waaruit bleek dat het opzetten en exploiteren van een internationale TT-serie in de ogen van het departement een te hoog risico met zich mee neemt. Men is bezorgt dat de TT-serie kan mislukken of misschien de aandacht zal verdunnen met de bestaande Isle of Man TT en Classic TT en daarmee zowel de TT als de economie van het eiland kan schaden. Er is daarom besloten zich alleen te concentreren op de groei van de IOM-TT en de classic TT door deze aantrekkelijker te maken en de TT-merknaam internationaal te versterken. Daarnaast wil het departement doorgaan met het monitoren van de wereldwijde motorsportmarkt, zodat alsnog leven kan worden geblazen in het internationale TT-serie concept als de tijd daarvoor rijp is.

De minister van Economische Ontwikkeling Laurence Skelly hierover:
"De IOM TT Races zijn iconisch en zijn heel bijzonder voor de motorsport gemeenschap. Zij spelen een grote rol in onze gemeenschap en dragen voor meer dan £ 25m (ca 35 mln. euro) bij aan de economie van het eiland en de TT-merknaam helpt het imago en de naamsbekendheid van het eiland Man wereldwijd te verhogen. Gezien dit feit, is de IOM-regering voortdurend bezig zich in toenemende mate in te zetten om zowel de TT als de Classic TT te laten groeien op een manier die werkt voor zowel de fans als het eiland. Om dit te doen, moeten we investeren in deze evenementen, zodat we spannende nieuwe inhoud hieraan kunnen geven met behoud van onze trotse erfenis. Ons departement heeft laten zien dat we een delicate evenwicht hebben kunnen vinden tussen het beheren van het succesvolle Festival of Motorcycling en de groei die we hebben bereikt met de TT in de afgelopen jaren, zowel in termen van de bezoekersaantallen aan ons eiland als de bijna 30 miljoen tv-kijkers per jaar wereldwijd. We moeten blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor groei. Het is in die geest dat we dit jaar met een aanbestedingsprocedure een eigen promotor met de juiste vaardigheden en middelen zoeken om ons te helpen de TT en de Classic TT te laten groeien, evenals de lancering van een nieuwe en ambitieuze internationale TT Serie te onderzoeken. Onze afdeling heeft veel geleerd in het afgelopen jaar, zowel door middel van dit proces als door de uitstekende groei die we zijn blijven doormaken in 2015. We waren zeer gelukkig dat we goede biedingen hebben ontvangen van diverse organisaties. Als gevolg hiervan blijf ik ervan overtuigd dat we een eigen private promotor-partner nodig hebben die relevante expertise, commercieel inzicht en nieuwe ideeën in kan brengen”.

Isle Of Man TT

Bron: Department of Economic Development IOM


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal