Circuit Croix en Ternois wil uitbreiden

Patrick Aubreby, eigenaar van het Circuit Croix en Ternois in Frankrijk, heeft plannen om het 2 km lange stop-and-go circuit(je) uit te breiden. Het zou hierbij niet alleen gaan om het vergroten van de baan tot een lengte van 3 km, maar de baan moet ook sneller en veiliger worden met een grotere baanbreedte. De baanverlenging zou vooral rond en om het huidige rechte stuk (met start/finish) plaats moeten vinden, waarbij de langzame hairpin aan het begin hiervan vervangen zou moeten worden voor een snellere 3-versnellingsbocht. Het snelle gedeelte zal dan in de visie van Aubreby aan het eind van het rechte eind aan moeten sluiten en gebruikt worden voor wedstrijden. Het bestaande rechte stuk zou dan ingezet kunnen worden voor bijvoorbeeld cursussen verkeersveiligheid. De rechte stukken in het 3 km lange circuit zullen verbreed worden tot 12 meter en in de bochten tot 15 meter en in het kader van de veiligheid zullen er asfaltstroken van 3 tot 4 meter naast de baan komen met daarnaast grindbakken.

Maar niet alleen de baan zal moeten worden aangepast, ook de receptie, het restaurant e.d. zal moeten verhuizen naar de buitenkant van het huidige rechte stuk en zal het paddock worden verplaatst naar een plek met meer ruimte zodat de huidige elf pitboxen uitgebreid kunnen worden naar dertig stuks. Naar verwachting zal ook veel werk worden gemaakt om de geluidsoverlast te beperken door middel van aanplanting van meer bomen rond het circuit en zal er aandacht zijn voor de veiligheid met speciale voorzieningen in de nabijheid van de baan.

Wanneer de verbouwingswerkzaamheden daadwerkelijk van start zullen gaan is nog niet bekend, dat is afhankelijk van de aankoop van de benodigde grond hiervoor. De eigenaren van die grond zijn weliswaar bereid te verkopen, maar stellen daarbij wel de eis dat het Circuit een vergelijkbaar aantal hectares ter compensatie aan moet bieden. Zestien hectare is hiervoor al aangekocht door het circuit, maar er zijn nog 7 te gaan.

Het circuit Croix en Ternois wordt niet alleen gebruikt voor motor- en autowedstrijden, maar er worden ook veel circuitdagen voor motoren georganiseerd.

Circuit Croix en Ternois

Foto: Nieuwsmotor


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal