Rea pakt Franse WSBK dubbel, Sofuoglu kampioen WSS

In een wat rommelig verlopen racedag wist de 2015 World Superbike kampioen Jonathan Rea de dubbel te pakken op het circuit van Magny Cours in Frankrijk. Rea pakte hiermee zijn 14e overwinning van het seizoen en zijn 22e podium. In het algemeen klassement heeft de Kawasaki coureur nu 528 punten. Met nog twee races te gaan in Qatar en maximaal vijftig punten te verdelen, komt de Engelsman steeds dichterbij het breken van het ultieme record van aantal behaalde punten in één seizoen; dat staat nu nog op naam van Colin Edwards met 552 punten.

Eerste manche
Door een oliespoor op een natte baan komende uit de BMW van Markus Reiterberger in de warm-up sessie, werd de start van de eerste race met een kwartier vertraagd en met drie ronden ingekort. Het was Tom Sykes die op een nog natte baan het beste startte en een voorsprong uitbouwde op teamgenoot Jonathan Rea. Een voorsprong die hij gaandeweg de race kleiner en kleiner zag worden, tot zijn teamgenoot hem enkele ronden voor het einde voorbij ging en de overwinning voor zich op wist te eisen. Fransman Sylvain Guintoli werd derde voor eigen publiek en behaalde zo voor het Pata Ten Kate Honda team zijn eerste podium van het seizoen. Michael van der Mark werd vierde na een knappe inhaalrace gereden te hebben. Na als 15e gestart te zijn, reed hij gestaag naar voren om voor Leon Camier de finishlijn te passeren.

World Supersport
De World Supersport wedstrijd werd op een opdrogende baan gestart waardoor enkele coureurs de gok namen door dan wel op regenbanden te starten dan wel op slicks aan te vangen, waardoor enkele rijders vanaf de start leken te profiteren van de door hen gemaakte keuze. Zo was het Sofuoglu die binnen vier ronden een voorsprong van bijna zes seconden had opgebouwd op achtervolger Patrick Jacobsen, en kwamen de Duitser Kevin Wahr en Italiaan Baldolini ver naar voren. De bandengok zou door een rode vlag teniet worden gedaan, daar door een opgeblazen motorblok weer olie op het asfalt terechtkwam dat opgeruimd diende te worden. Na de herstart waren Jacobsen, Sofuoglu en Fransman Lucas Mahias op een opdrogende baan te snel voor de rest van het veld. Sofuoglu had aan een tweede plaats genoeg om het kampioenschap op te eisen en liet de overwinning dan ook aan de Amerikaan. De Turk finishte als tweede en pakte zo zijn vierde wereldtitel in de World Supersport klasse, Mahias werd voor eigen publiek derde.

Tweede manche
Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door Jonathan Rea. Hij wist Ducati coureur en landgenoot Chaz Davies achter zich te houden na een in het begin van de wedstrijd spannende strijd. Uiteindelijk wist Rea afstand te nemen van zijn achtervolgers en claimde zo zijn 14e overwinning van het seizoen. Sykes maakte op de derde plaats het podium vol. Michael van der Mark kwam opnieuw goed naar voren en wist wederom als vierde over de finish te komen, voor Aprilia coureur Leon Haslam die de wedstrijd als vijfde afsloot.

Jonathan Rea wint World Superbikes Magny Cours

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen