Jorge Lorenzo wint Grand Prix van Aragon

Op het Spaanse circuit van Aragon heeft Lorenzo de MotoGP race gewonnen. Dani Pedrosa en Valentino Rossi flankeerden hem op het podium. Door zijn zesde overwinning van het seizoen te pakken, brengt Lorenzo zijn achterstand op Valentino Rossi in de stand om het kampioenschap terug tot 14 punten. Marc Marquez ging voor de vijfde maal dit seizoen onderuit en kwam niet aan de finish.

Al in de eerste bocht van de wedstrijd wist Lorenzo de leiding te verzilveren en gaf deze vervolgens niet meer af. Wel had de Yamaha coureur ruim een ronde te kampen met het ritme van Marquez, die vlak achter het achterwiel van Lorenzo zat. In een scherpe linkerbocht verloor de Honda man het voorwiel en schoof onschuldig onderuit. Niemand wist het tempo van Lorenzo verder bij te benen, die een voorsprong van drie seconden op de achtervolgende Pedrosa en Rossi opbouwde. Dit duo was ronde na ronde met elkaar in gevecht om de tweede plek, dat uiteindelijk in het voordeel van een agressief rijdende Pedrosa werd beslist. Ducati teamgenoten Andrea Iannone en Andrea Dovizioso maakten de top vijf vol.

 Moto2
De Moto2 race in Aragon was de eerste Grand Prix waarin Fransman Johann Zarco het kampioenschap naar zich toe kon trekken als hij zeven punten meer zou scoren dan zijn Spaanse rivaal Esteve Rabat. De race werd na een ronde stilgelegd vanwege een valpartij waarbij de Zwitser Aegerter en Belg Simeon waren betrokken. Na de herstart van de race viel Zarco, gestart van de derde plaats, terug en wist uiteindelijk niet verder te komen dan een zesde plaats. Huidig wereldkampioen Esteve Rabat wist de race te winnen voor landgenoot Alex Rins en de Britse Sam Lowes.

Moto3
De Moto3 race werd gekenmerkt door een grote kopgroep van tien man die tot het eind om de overwinning streed. De Brit Danny Kent zag in de laatste ronde zijn grootste rivaal om de titelstrijd drie bochten voor het einde van de race onderuit glijden, toen Enea Bastiannini in aanraking kwam met Brad Binder. Hiermee werd Kent een kans om zijn voorsprong in het kampioenschap tot een nagenoeg onnavolgbare grootte uit te breiden in de schoot geworpen, ware het niet dat Kent in de laatste bocht op een derde plek liggende zelf crashte. De race werd gewonnen door Miquel Oliveira, die voor Jorge Navarro en Romano Fenati als eerste over de finish kwam. De Belg Livio Loi kwam als vijftiende over de finish. Door de crash van zowel Bastiannini als van Kent zijn er geen wijzigingen in de stand van het kampioenschap, en bedraagt Kent's voorsprong nog steeds 55 punten.

Lorenzo wint Spaanse Grand Prix Aragon4

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen