• Home
  • Motorsport
  • ONK motorcross 2015 titels op 11 oktober in Mill beslist

ONK motorcross 2015 titels op 11 oktober in Mill beslist

Op zondag 11 oktober 2015 zullen op Circuitpark de Kuilen in Mill de beslissingen in het Open Nederlands Kampioenschap gaan vallen. In alle vier de klassen is de titel nog niet vergeven en in drie klassen is het nog afwachten wie de titel zal gaan pakken. Het spannendst is het in de MX1 klasse. William Saris uit Bakel en Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen schelen elkaar slechts twee punten. Klein Kromhof had het hele jaar het voordeel in handen maar door een mechanisch probleem in de tweede manche in Oss kwam hij niet tot scoren. Saris is het hele jaar constant geweest en kon profiteren van de tegenslag van Klein Kromhof en de koppositie in de tussenstand overnemen. Beide rijders zullen op scherp staan in Mill, wat voor het publiek natuurlijk een moment van genieten zal betekenen!

In de MX2 klasse staan de Belg Damon Graulus en Lars van Berkel uit Veghel slechts tien punten van elkaar af. Beide rijders zijn aan een sterk tweede deel van het seizoen bezig met een overwinning voor van Berkel in het EK MX2 in Lommel en Graulus wist het EK MX2 in Assen en het ONK MX2 in Oss te winnen. In de MX-2 klasse wordt er altijd op het scherpst van de snede gestreden waardoor er altijd veel gebeurd. Dit verwachten we ook in Mill, aangezien er met de titel veel op het spel staat.

Ook in de 125cc klasse is het verschil tussen de Brit Conrad Mewse en de Belg Cyril Genot met elf punten klein. Mewse wist dit jaar tweede te worden in het wereldkampioenschap 125cc maar het was Genot die op overtuigende wijze het EK 125cc in het Belgische Lommel won. Genot is een echte zandhaas die de weg in Mill ongetwijfeld weet te vinden. Ook Mewse kan goed zand rijden en is al eerder in zijn carriere Open Nederlands Kampioen geweest in de 85cc klasse. Het verschil van elf punten is niet veel en kan zo weggewerkt zijn. 1 ding is zeker, de toerentallen zullen hoog opgevoerd worden om zoveel mogelijk punten te scoren in Mill!

Tijdens de voorlaatste ONK in Oss kwam Rick Elzinga uit Zenderen al dicht bij de titel in de 85cc klasse. Het jonge talent uit het Beursfoon Rockstar KTM Team heeft tot nu toe een heel sterk kampioenschap gereden en staat 46 punten voor op Loeka Thonies uit Boekel. Elzinga heeft dus nog maar vier punten nodig maar iedereen weet in de motorsport dat de titel pas binnen is wanneer de finishvlag gevallen is. Achter Elzinga en Thonies staat Europees en wereldkampioen 85cc Raivo Dankers op een derde plaats. De rijder uit Heesch won in Oss zijn thuiswedstrijd en zal in Mill ditzelfde staaltje uiteraard willen herhalen. Dankers kijkt wel tegen een achterstand aan van 47 punten op Thonies, wat betekent dat de eerste twee plaatsen in het kampioenschap zo goed als vergeven zijn.

Het tijdschema bij deze laatste wedstrijd zal anders zijn als bij de voorgaande ONK wedstrijden. Alles vanaf de inschrijvingen tot aan de eerste pauze is een half uur eerder dan gebruikelijk. Dit is omdat er in de pauze tussen de trainingen en de eerste manches een huldiging van alle nationale kampioenen plaats gaat vinden op het startterrein! De inschrijving is in Mill van 07:00 uur tot 08:00 uur en de trainingen beginnen om 08:30 uur. Het starthek van de eerste manche 85cc zal wel zoals altijd om 12:00 uur vallen.

William Saris ONK Motorcross 2015

Bron: Motocrossplanet


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal