Jonathan Rea wereldkampioen SBK

Tom Sykes, Jonathan Rea en Chaz Davies namen de leiding van de eerste Superbike race in Jerez. Van der Mark viel vanaf de 4e plaats terug naar de zesde positie. Van der Mark werkte zich halverwege de race door het veld om alsnog op het podium te eindigen. Tom Sykes had een sterke start en wist de voorsprong gedurende de hele race te behouden. Jonathan Rea moest na een derde van de race Davis en later ook nog Van der Mark voor zich dulden en eindigde de race op de vierde positie. Alhoewel Rea niet op het podium eindigde wist hij wel voldoende punten te scoren om het wereldkampioenschap veilig te stellen.

Het begin van de tweede race was wederom voor Sykes een goede. Vrijwel meteen sloeg Sykes een gat ten opzichte van Davies en Torres. Van der Mark viel na de start terug naar de 5e positie, en later zette ook Leon Haslam zijn Aprilia voor de Honda van Van der Mark, waarna de Nederlander een gat zag ontstaan tussen hem en Haslam. Nog voor de helft van de race wist Van der Mark weer snelheid te genereren en kon Rea achterhalen en ook passeren. Het tempo van Sykes was niet voldoende om zich voorin te handhaven en zakte snel terug tot buiten het podium. Van der Mark achtervolgde de twee Aprilia rijders  en vond aansluiting, maar ging met 4 ronden te gaan onderuit. Van der Mark kon zijn weg wel weer vervolgen en kon alsnog punten binnenhalen met zijn dertiende plek. Davies bleef de Aprilia rijders voor en pakte de winst. Het podium werd door Torres en Haslam compleet gemaakt. Kawasaki pakte met de vierde plaats van Rea en de vijfde voor Sykes het constructeurskampioenschap. Rea kan niet meer ingehaald worden in het algemeen klassement (478 punten), en wordt gevolgd door Davies en Sykes (respectievelijk 353 en 331). Van der Mark is zevende met 144 punten.

In de Supersport-klasse wist de van pole gestarte Kenan Sofuoglu in Jerez de race van start tot finish te domineren. Na een start van pole position kon de Kawasaki coureur snel afstand nemen van PJ Jacobsen en Lorenzo Zanetti, die respectievelijk als tweede en derde finishten. Sofuoglu leidt het algemeen klassement met 193 punten. Jacobsen staat tweede met 160 punten en Cluzel derde met 155 punten.

 

Rea SBK Jerez wereldkampioen

Foto: Kawasaki Europe


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen