• Home
  • Motorsport
  • Motogp: Marquez wint op Misano door de juiste tactiek

Motogp: Marquez wint op Misano door de juiste tactiek

Het circuit van Misano was het toneel van de 13e ronde om de strijd van het kampioenschap van de MotoGp. Gisteren was het Bo Bendsneijder die gekroond werd tot kampioen van de Red Bull Rookies 2015 en vandaag was de beurt aan de Moto3, Moto2 en de Motogp.  Er waren 92.000 toeschouwers aanwezig op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, waarbij de omstandigheden bij de race van de Moto3 en de Moto2 uitstekend waren maar donkere wolken pakten samen net voor de start van de Motogp.

Marc Marquez wint Duitse Grand Prix op Sachsenring MotoGP

Motogp

 Jorge Lorenzo heeft de beste start,gevolgd door Marquez en Rossi. De eerste druppels komen naar beneden en de coureurs gaan na een aantal rondes wisselen van motor. Op regenbanden zijn Lorenzo, Rossi en Marquez verreweg de snelste van het startveld en zij hebben al snel een grote voorsprong op de rest. De regen blijkt minder erg te zijn als van te voren werd gedacht en als enige van de koplopers gaat Marquez naar binnen om te kunnen wisselen naar een motor met slicks. Twee rondes later volgt Lorenzo en weer een ronde later Rossi. Lorenzo blijkt te gretig te zijn op de slicks en crasht hard. Marquez heeft de leiding en kan de wedstrijd eenvoudig uitrijden. Daarachter zit Bradley Smith en Scott Redding, zij rijden in deze formatie de race uit. Loris Baz pakt de vierde positie en Rossi de vijfde. In het klassement om het kampioenschap heeft Rossi geluk dat Lorenzo een DNF noteerde, hij blijft aan kop met een voorsprong van 23 punten op Lorenzo en op de derde plaats is  het Marc Marquez.

Moto2

Johann Zarco is verreweg de sterkste in het veld van de Moto2. Hij weet vrij snel een gat te slaan op zijn achtervolgers die hem niet meer bij kunnen halen. Folger, Nakagami en Corsi vechten om de overige twee podiumplaatsen en krijgen op tweederde van de race gezelschap van Tito Rabat. Deze blijkt de snelste van de achtervolgers te zijn en kan de tweede plaats bemachtigen, Nakagami pakt de derde positie. In het kampioenschap heeft Zarco een riante voorsprong (93 punten) op de nummer twee Alex Rins. Rabat staat op de derde plaats, plaats vier is Thomas Luthi en uitvaller van vandaag Sam Lowes staat vijfde.

Moto3

Voor het eerst in zijn carrière werd voor Enea Bastianini het Italiaanse volkslied gespeeld. Hij won zijn eerste grand prix op zijn thuiscircuit door slim te rijden in de laatste ronde. Gedurende de race zijn er veel positiewisselingen geweest en het was dan ook een enerverende wedstrijd om naar te kijken. Bastianini pakt op de streep met 0.037 seconden voorsprong de winst, Oliveira wordt tweede en Antonelli derde. Livio Loi heeft een zeer goede race gereden. Hij startte als twintigste maar weet goed naar voren te rijden. Hij weet zijn Honda als twaalfde over de streep te rijden. In het kampioenschap heeft de Brit Danny Kent de eerste plaats in handen voor Bastianini en Romano Fenati.

Foto: Hondaproracing


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen