Komend weekend MXGP motorcross op TT-Circuit Assen

Voor het eerst vindt op het het TT Circuit van Assen de ‘Motocross Grand Prix van Nederland’ plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross 2015, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorsportkampioenschap ter wereld. Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorieën MXGP en MX2. In een unieke samenwerking zijn belangrijke regionale spelers actief bij de realisatie van het evenement dat van het Circuit van Drenthe in 2015 de enige circuitfaciliteit ter wereld maakt met zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross op hetzelfde terrein. Zo wordt het zand voor het parcours geleend bij Defensie wiens terrein grenst aan dat van het TT-circuit. Arcadis legt hiermee een parcours aan dat over het binnenterrein langs de Hoofd- en GT-tribune voert, waarmee optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande faciliteiten voor publiek, pers, deelnemers, organisatie en gasten.

Jeffrey Herlings: Nederlands meest succesvolle motorcrosser ooit
Hij is 20 jaar oud, komt uit Elsendorp en is Nederlands meest succesvolle motocrosser ooit: Jeffrey Herlings. Of de 2-voudig wereldkampioen MX2 aan de start komt in Assen is nog niet zeker, na een seizoen dat gekenmerkt werd door klinkende overwinningen, maar ook de nodige zware valpartijen. Herlings kijkt hoe dan ook uit naar dit voor het wereldkampioenschap vernieuwende evenement: “Ik denk dat de opzet van een WK Motorcross op het TT-circuit een goede is. Vooral het feit dat je voor zaterdag en zondag aparte entreekaarten kunt bestellen vind ik erg positief. Natuurlijk zullen veel bezoekers in Assen kiezen voor een zitplaats op de tribune en dat is iets nieuws voor de meeste fans. Het wordt iets totaal anders en ik hoop dat veel mensen hiervan getuige zullen zijn.“

‘Reuzendoder’ en superster Cairoli wil record Everts kloppen
Zes keer op rij was hij de beste in de koningsklasse van het wereldkampioenschap motorcross en met een zevende titel in MXGP zou Antonio Cairoli het record van de meest succesvolle motorcrosser ooit, Stefan Everts, verbreken. De Italiaan, die MotoGP-held Valentino Rossi tot zijn boezemvrienden mag rekenen, doet er alles aan opnieuw wereldkampioen te worden, want er ligt nog een ander record in het verschiet; dat van 10 wereldtitels in de gezamenlijke klassen. Everts behaalde er 10 en Cairoli zou nog twee keer wereldkampioen moeten worden om dat aantal kunnen evenaren. Ook Cairoli beleeft echter een seizoen met
veel blessures waardoor de Italiaan nu lijdzaam moet toezien hoe Yamaha-coureur Romain Febvre op koers ligt om in 2015 de nieuwe wereldkampioen te worden.

Nederlandse kanshebbers
In het wereldkampioenschap Motorcross, dat al sinds 1957 bestaat, hebben Nederlanders, ondanks de felle internationale competitie, altijd een belangrijke rol gespeeld. Kijk niet vreemd op wanneer u veel van deze matadoren dit weekend op de paddock tegen het lijf loopt, sterker nog, sommigen komen in actie tijdens de wedstrijd voor het wereldkampioenschap veteranen. 2-voudig wereldkampioen Herlings staat helaas met een blessure aan de zijlijn, maar wie weet zorgen de jonge KTM-fabriekscoureur Davy Pootjes of HSF Logistics rijder Brian Bogers voor een verrassing in de MX2-categorie. Bij de wedstrijden in MXGP maakt Glenn Coldenhoff na zijn overwinning in Letland serieus kans om de Grand Prix van Assen op zijn naam te schrijven. Let ook op Nick Kouwenberg die dit weekend kampioen kan worden in het Europees kampioenschap 250cc!

Heel weekend vertier
Alle bezoekers kunnen MXGP Assen vanaf de tribunes volgen. Kaarten voor de wedstrijddag kosten 45 euro, een kaartje voor de trainingen op zaterdag 25 euro en een passe-partout voor het weekend 60 euro. Echte fans verblijven vanaf vrijdag op de MXGP-camping nabij de TT-Hall. Overnachten kost 35 euro per persoon voor het hele weekend. Het weekend begint onder de noemer ‘Cross the City’ al op vrijdagavond in Assen centrum met een voorstelling van de coureurs, handtekeningsessies, een ‘MXGP Babe-verkiezing’ en natuurlijk muziek waaronder het DJ-duo Poeschpas en een optreden van de Höksons. Alle kaarten zijn te bestellen via www.mxgp-assen.com of door te bellen met 0592-318055.

MXGP Assen TT Circuit 2015


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen