Succesvolle operatie Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings thumbKTM Racing heeft bekend gemaakt dat Jeffrey Herlings een succesvolle operatie heeft ondergaan nadat hij afgelopen zaterdag, tijdens de kwalificatie van de MXGP in Tsjechië, zijn heup ontwrichtte ten gevolge van een crash. Het KTM Motorsport management gaf aan dat de tweevoudig wereldkampioen de best mogelijke medische zorg heeft ontvangen in zowel Tsjechië als België, maar dat hij in 2015 niet meer zal rijden om zich volledig te kunnen concentreren op het herstelproces.

Na eerste medische hulp op het circuit te hebben ondergaan werd Jeffrey per ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving vervoerd, waar artsen met succes de ontwrichte heup weer op z’n plaats hebben gezet. Op zondag al werd hij met een medisch vliegtuig naar België vervoerd om daar verder behandeld te worden door de gerenommeerde specialist voor motorcross verwondingen, Dr. Toon Claes, van het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Herentals. Daar werd vastgesteld dat er tevens een klein botfragment in het heupgewricht was achtergebleven als gevolg van de crash, waarop de hulp van een orthopedische heup-specialist werd ingeroepen om deze te verwijderen.

KTM Motorsport directeur Pit Beirer: "Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld dat we Jeffrey niet meer zullen zien rijden in 2015, maar zijn enige taak is nu om zich te concentreren op volledig herstel en alleen als hij honderd procent genezen is verklaard door zijn medisch team zal hij in staat zijn om te beginnen met conditieopbouw om uiteindelijke de motortraining voor het seizoen 2016 op te pakken. Het is zoals met al onze rijders; de gezondheid en welzijn van Jeffrey zijn onze grootste prioriteiten. Hij heeft de mentale kracht om deze tegenslag te overwinnen en moet nu al die kracht daarvoor aanwenden. "

Jeffrey Herlings

Bron en foto: KTM Racing


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen