• Home
  • Motorsport
  • Yamaha wint 8 uren van Suzuka, Michael van der Mark niet in actie

Yamaha wint 8 uren van Suzuka, Michael van der Mark niet in actie

Yamaha heeft de prestigieuze 8 uren van Suzuka, meetellend voor het FIM Endurance World Championship, gewonnen met het Yamaha Factory gelegenheidsteam van Bradley Smith, Pol Espargaro en Katsuyuki Nakasuga. Hiermee heeft Yamaha de hegemonie van Honda weten te doorbreken op het testcircuit van Honda en daarmee een gevoelige tik uitgedeeld aan de grootste concurrent. Het bleef spannend tot in de laatste ronde met het Honda team van Josh Hook, Dominique Aegerter en Kyle Smith (niet in actie geweest) dat tweede wist te worden op 1,3 min achterstand. De laatste podiumplek was voor het Suzuki Team van Yukio Kagayama, Noriyuki Haga en Ryuichi Kiyonari die op 1 ronde achterstand de derde plek op wist te eisen met de GSXR-1000.

Michael van der Mark vormde ook een gelegenheidsteam met Casey Stoner en Takumi Takahashi, maar een derde overwinning op rij zat er helaas niet voor hem in. Hij kwam zelfs niet aan rijden toe nadat Casey Stoner al na 1,5 uur de Honda Fireblade aan schroot reed. Stoner was 7 ronden onderweg tijdens zijn eerste stint en had ook net de koppositie over weten te nemen van het Yamaha team met Bradley Smith, toen zijn gas bleef hangen waardoor hij zijn machine op hoge snelheid plat moest leggen. Stoner liep hierbij een gebroken linker scheenbeen en rechter schouder op. Einde oefening van het team dus, dat op voorhand als grote kanshebber voor de overwinning werd gezien.

Testrijder van Yamaha, Jeffrey de Vries, was de tweede Nederlandse inbreng tijdens het weekend en kwam met zijn standaard R1 uiteindelijk als 21ste over de finish en wist daarmee als winnaar van de Stock-klasse uit de strijd te komen, voorwaar een geweldige prestatie.

Yamaha FactoryRacing Suzuka

Foto: yamaharacing.com


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen