85ste MotoGP Dutch TT Assen 2015 live bij NOS

Zoals ieder jaar staat het laatste weekend van juni weer in het teken van de TT. Dit jaar alweer de 85ste editie van het motorsportspektakel op het circuit van Assen. Donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni 2015 zijn er de trainingen van alle klassen, maar de grote publiekstrekker is zaterdag de Moto GP-klasse, als de races worden verreden. 

Waar de Spanjaard Marc Màrquez vorig jaar de eerste tien GP’s op rij wist te winnen en onbedreigd zijn wereldtitel kon prolongeren, is dit seizoen sprake van topspanning in de MotoGP. Màrquez kwam met zijn Honda al enkele keren ten val en kijkt tegen een behoorlijke puntenachterstand aan. Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi en zijn Yamaha-teamgenoot Jorge Lorenzo zijn de grote smaakmakers in 2015, terwijl Andrea Iannone en Andrea Dovizioso met hun Ducati’s dicht tegen een GP-zege aanleunen. 

Oud-coureur Jurgen van den Goorbergh is aanwezig als analist
Vijf Nederlandse coureurs komen in drie verschillende klassen aan de start. Wildcards zijn toegekend aan Jasper Iwema (Moto2) en Jorel Boerboom (Moto3). De grootste kans op een Oranje succes is in de Red Bull Rookies Cup, de internationale klasse voor jong racetalent. Bo Bendsneyder won de eerste twee races in Jerez en komt als koploper naar Assen. Hij wordt vergezeld door Robert Schotman en Walid Soppe. 

Tijdens de uitzending wordt gesproken met verschillende prominente gasten uit de internationale motorwereld. Oud-coureur Jurgen van den Goorbergh is aanwezig als analist bij de races.

NOS Studio Sport Extra
27 juni 10.45-15.15 uur, NPO 1 en NOS.nl - Presentatie: Sjoerd van Ramshorst - Commentaar: Hans van Loozenoord, Sebastiaan Timmerman

Sjoerd van Ramshorst Jurgen van den Goorbergh NOS TT Assen


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen