Jorge Lorenzo domineert Italiaanse GP

Jorge Lorenzo schreef op het circuit van Mugello de Italiaanse Grand Prix op zijn naam. Na ook al in Frankrijk en Spanje gewonnen te hebben, is dit zijn derde opeenvolgende overwinning van het seizoen. Andrea Iannone en Valentino Rossi maakten het podium vol, Marc Marquez viel uit.

De Spaanse Movistar Yamaha coureur startte vanaf de tweede plaats met naast zich beide Ducati coureurs Dovizioso en de van pole positie vertrekkende Andrea Iannone. Al vroeg in de race wist Lorenzo de leiding in handen te nemen door Dovizioso te passeren en die leiding stond hij vervolgens niet meer af. Door ronde na ronde snellere tijden te klokken dan zijn achtervolgers wist Lorenzo zijn voorsprong op te bouwen tot acht seconden, om daarna met een veilige marge de finishlijn te kunnen passeren.

Achter Lorenzo ontvouwde zich een spannende strijd om de tweede plaats tussen Dovizioso, Iannone en Marquez. De van de 13e plaats startende Marquez kende het hele weekend al problemen met zijn machine, maar wist zich binnen een ronde naar de vierde plaats te vechten. Door het gevecht tussen deze drie coureurs wist ook Dani Pedrosa zich bij de groep te melden en zou later ook de slecht gestartte Valentino Rossi zich hierbij aansluiten.

Van deze groep was Dovizioso de eerste uitvaller, hij moest wegens een technisch probleem de pits opzoeken en was gedwongen de race te staken. Kort daarna was het Marc Marquez die in een rechterbocht het voorwiel verloor en onderuit schoof. Hij kon zijn race niet vervolgen. Uiteindelijk was het Iannone die als tweede achter Lorenzo de finishlijn passeerde en daarmee zijn beste resultaat ooit in de MotoGP klasse boekte, voor Valentino Rossi. Dani Pedrosa werd vierde en Bradley Smith maakte de top vijf vol.

In het kampioenschap is het nog steeds Valentino Rossi die de lijst aanvoert, met Jorge Lorenzo op zes punten achterstand. De valpartij van Marc Marquez zorgt ervoor dat zijn kampioenschapskansen steeds kleiner worden: hij staat momenteel zesde met 49 punten achterstand.

In de Moto2 klasse wist Esteve Rabat zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken door klassementsleider Zarco te verslaan. De Zwitser Aegerter werd derde voor Sam Lowes en Salom. De Moto3 klasse kende een voor het Mugello circuit klassiek gevecht tussen een grote groep coureurs. Uiteindelijk was het de Portugees Oliveira die op zijn KTM machine de overwinning pakte voor Danny Kent en Romano Fenati. De in Nederlandse dienst rijdende Belg Livio Loi pakte een veertiende plaats.

Jorge Lorenzo wint Mugello MotoGP

Foto: yamahamotogp.com

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen