• Home
  • Motorsport
  • Vasco pakt laatste punt in British Motostar op Oulton Park

Vasco pakt laatste punt in British Motostar op Oulton Park

Voor het derde raceweekend op Oulton Park in de British Superbikes Motostar van 2015 vertrok de jonge Amersfoortse coureur Vasco van der Valk (15). Nieuwsmotor volgt dit seizoen zijn avonturen. 

Ook Oulton Park bleek het best te bereiken via Stena Line, via Hoek van Holland naar Harwich en dan doorsteken naar dit schitterend gelegen circuit in de beste Britse traditie: smal, intens en met bizar veel (+35.000) publiek langs de baan. Tijdens de eerste kwalificatietraining regende het nog, maar de tweede was droog. Dit maakte het voor Team ILR best lastig om de set-up van de Honda helemaal goed te krijgen, maar met hulp van TT-legende Ian Lougher en Vasco's vaste monteur Matt Jackson kwamen ze er uiteindelijk toch goed uit. In de eerste sector met snelle bochten bleef het wat zoeken, maar in de andere twee sectoren van de baan ging het veel beter, de NSF250R remt vooral erg goed. Lastig punt blijft puur vermogen, maar daar wordt aan gewerkt. Dat hoort ook een beetje bij deze klasse, waarin het voorin wemelt van de ex-Grand Prix Kalex KTM's. Starten gebeurde vanaf P14, waarna er al snel een paar groepjes zich losreden en Vasco achterbleef in een groep van vier, waaronder teammaat Joe Thomas en landgenoot Mike Brouwers. Thomas was tijdens de training nog erg hard onderuit gegaan, maar het was het team gelukt om de motor op tijd klaar te krijgen, een sterk stukje vakwerk. Elke ronde veranderde de volgorde van de groep van vier, maar alleen de eerste twee zouden punten krijgen. Vlak voor het einde reed Vasco steeds als laatste in het groepje, maar dat bleek hij achteraf zo gepland te hebben. Dat die planning goed was bleek op de finish, want in de laatste ronde was hij er twee voorbij gegaan, alleen Joe Thomas bleek net te ver weg. Zodoende was de laatste punt voor Van der Valk, met Thomas vlak voor hem, een terechte beloning na een flinke strijd. Nu volgt er een pauze van maar liefst zes weken, waarin (bijna) alle teams zich bemoeien met de Isle of Man TT.

Zelf eens naar een british Superbikes race kijken? Stena-Line heeft zeer voordelige tarieven en een zeer ontspannen overtocht, daarbij is het vanuit Harwich heel makkelijk rijden naar (bijna) alle BSB-circuits. Klik hier voor meer informatie en tarieven. 

Vasco OultonPark 2015 DoubleRed 1

Foto: Double Red

Zelf eens naar een british Superbikes race kijken? Stena-Line heeft zeer voordelige tarieven en een zeer ontspannen overtocht, daarbij is het vanuit Harwich heel makkelijk rijden naar (bijna) alle BSB-circuits. Klik hier voor meer informatie en tarieven.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen