Vasco sterk in eerste raceweekend British Motostar

Voor het eerste raceweekend op Donington Park in de British Superbikes Motostar van 2015 vertrok de jonge Amersfoortse coureur Vasco van der Valk (15). Nieuwsmotor volgt dit seizoen zijn avonturen. 

Voor het eerste raceweekend op Donington Park in de British Superbikes Motostar van 2015, vertrok het team met Stena Line van Hoek van Holland naar Harwich. Eenmaal op het circuit had de crew van roadrace-legende Ian Lougher de enorme trailer met zijtent al opgebouwd; het onderkomen van Team ILR zag er echt super uit. Lougher en Matt Jackson werkten aan de motor van Vasco, samen met Ian's vrouw Asa en Mike Jackson als monteur van teammaat Joe Thomas waren we zo compleet. Vasco moest in de eerste training eerst de baan en de motor te leren kennen, hij vond Donington al snel een schitterend circuit! Het ging gelijk lekker in de enige vrije training, al is het echt een ingewikkelde baan met relatief weinig rijtijd om hem te leren kennen. In de eerste kwalificatie was het daarna al gelijk knallen om een goede startplek te scoren en tegelijkertijd de afstelling te verbeteren. Met een propvol veld van 38 rijders, waarvan 23 Moto3's, was een 12e plaats dan ook erg sterk. In de tweede QP reed hij er nog een halve seconde af, maar ging toch een plekje terug, hij zou vanaf P13 starten bij de eerste race op zondagmiddag. Die wedstrijd ging het gelijk al erg goed, Vasco knokte in een mooi groepje, terwijl er voorin een paar afvielen. In de laatste ronde kon hij de man voor hem nog uitremmen in de Melbourne Hairpin, waardoor hij zomaar 7e werd in zijn eerste race! In Race 2 ging de start niet zo goed en waren de omstandigheden qua wind en grip wat anders. Hierdoor kwam hij harder de rechte stukken op, maar daardoor liep de motor op topsnelheid steeds in de begrenzer, waardoor hij niet goed kon inhalen. In de bochten ging het wel fantastisch, dus daar haalde hij de rest van zijn groepje steeds weer terug, met een prachtige 12e plek als gevolg! Team blij, rijder blij, gewoon een topweekend! Na de race was het weer snel inpakken en wegwezen om de nachtboot terug naar Nederland te halen, zodat hij dinsdagmorgen alweer in de klas kon zitten... 

Vasco Motostar Donington 2015 Credit DJohnston 800

Zelf eens naar een british Superbikes race kijken? Stena-Line heeft zeer voordelige tarieven en een zeer ontspannen overtocht, daarbij is het vanuit Harwich heel makkelijk rijden naar (bijna) alle BSB-circuits. Klik hier voor meer informatie en tarieven.

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen