MotoGP: Toch geen race op Donington Park

Dit jaar zal er geen MotoGP race zijn op Donington Park in Engeland, ondanks dat deze wel op de MotoGP kalender staat.
Het Circuit of Wales heeft vorig jaar de rechten verworven voor de komende 5 jaar, maar heeft zelf nog geen circuit. Vorig jaar werd al bekend dat het Circuit of Wales samen zou werken met Donington Park om daar de races te laten plaats vinden zolang het eigen circuit niet klaar is, maar nu blijkt dat Donington zelf niet de financiële middelen heeft om het circuit op tijd goedgekeurd te krijgen, en het bestuur van Circuit of Wales hier ook niet voldoende in wil bijstaan. Hierdoor heeft het bestuur van Donington Park besloten om het contract met Circuit of Wales te ontbinden.

Hierdoor is er maar één circuit in Groot Brittannië met de FIM homologatie welke nodig is om de MotoGP te kunnen laten plaatsvinden, namelijk Silverstone. In de wandelgangen gaan geruchten dat Silverstone bezig is om dit jaar alsnog de Engelse MotoGP race te organiseren. Afgevaardigden van Silverstone, waaronder directeur Patrick Allen, zijn in Spanje in gesprek geweest met MotoGP organisator Dorna om de mogelijkheden te bekijken.

Update: Vandaag, 11 februari, is bekend geworden dat Silverstone Circuit Ltd. een overeenkomst met Dorna en Circuit of Wales heeft gesloten om de race in 2015 en 2016 te organiseren, omdat het Circuit of Wales niet op tijd af zal zijn. Het is de bedoeling dat vanaf 2017 de Britse MotoGP wedstrijd op het nog aan te leggen Circuit of Wales wordt verreden.

 Silverstone

Foto: circuit Silverstone


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen