• Home
  • Motorsport
  • MotoGP: uitzendtijden en voorbeschouwing Maleisië 2014

MotoGP: uitzendtijden en voorbeschouwing Maleisië 2014

De voorlaatste Grand Prix van het MotoGP seizoen 2014 staat op de kalender dit weekend. De GP op het circuit van Sepang is de laatste van de drie 'overzeese' races waarvoor vroeg zal moeten worden opgestaan om de races live te kunnen zien. In vergelijking met Australië en Japan kan echter iets langer doorgeslapen worden, Maleisië ligt in een andere tijdszone en dus vinden de races iets later plaats. De Moto3 vindt om 06:00 uur 's ochtends Nederlandse tijd plaats, de Moto2 start om 07:20 uur en de MotoGP race begint 's ochtends om 09:00 uur. Belangrijk om te onthouden, is dat komend weekend de wintertijd weer ingaat. De klok wordt in de nacht van zaterdag op zondag om 03:00 uur 's nachts een uur teruggezet en dit kan dus van invloed zijn op het zetten van de wekker.

In de MotoGP is de strijd om de tweede plaats achter wereldkampioen Marc Marquez nog niet beslist. Wel is duidelijk dat de strijd nu tussen Jorge Lorenzo en Valentino Rossi gaat, Dani Pedrosa heeft na zijn valpartij op het circuit van Phillip Island zijn kansen verspild.

De beslissing om de wereldkampioenschappen in de Moto2 en Moto3 is nog niet gevallen. Komend weekend hebben zowel Esteve Rabat (Moto2) als Alex Marquez (Moto3) opnieuw een kans om de strijd vroegtijdig in hun voordeel te beslissen. In het geval van Esteve Rabat betekent dit dat hij van zijn 41 punten voorsprong op teamgenoot Kallio er minimaal 25 moet overhouden om zichzelf tot wereldkampioen te kronen. Hij mag zestien punten weggeven, dus als Kallio wint en 25 punten pakt, dan moet Rabat minimaal 9e worden om de titel te pakken.

In de Moto3 heeft Alex Marquez een voorsprong van 20 punten op KTM coureur Jack Miller. Wint Marquez zondag de race, is hij wereldkampioen. Wint hij de race niet, dan moet hij meer dan vijf punten pakken op Jack Miller om het kampioenschap in zijn voordeel te beslissen. Voor de Nederlanders Jasper Iwema en Scott Deroue is komend weekend opnieuw een kans om punten te pakken.

GP Sepang 2013
GP Sepang 2013, Marquez voor Lorenzo (Foto Hondaproracing)

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen