• Home
  • Motorsport
  • MotoGP: uitzendtijden en voorbeschouwing Australië 2014

MotoGP: uitzendtijden en voorbeschouwing Australië 2014

Het wereldkampioenschap in de MotoGP mag dan opgeëist zijn door Marc Marquez, er zijn nog steeds drie Grands Prix te rijden en ook de kampioenschappen in de Moto2 en Moto3 zijn nog verre van beslist. Komend weekend staat de Australische Grand Prix op de kalender, die sinds 1997 traditioneel op het circuit van Phillip Island wordt verreden. Wie de races live op de televisie of via internet wil kijken, zal zondag net als vorig weekend vroeg op moeten staan. De races vinden namelijk om 04:00 uur 's nachts, 5:20 uur en 07:00 uur 's ochtends Nederlandse tijd plaats.

De kampioenschappen in de Moto2 en de Moto3 zijn nog onbeslist en het ziet er niet naar uit dat die beslissing komend weekend gaat vallen. In de Moto2 heeft MarcVDS-coureur Esteve Rabat 38 punten voorsprong op zijn Finse teamgenoot Mika Kallio en in de Moto3 heeft Alex Marquez 25 punten voorsprong op KTM coureur Jack Miller. Met momenteel nog 75 punten te verdelen, en na komend weekend nog vijftig punten, kunnen zowel Rabat als Marquez alleen kampioen worden in Australië als zij hun voorsprong op hun concurrenten tot 50 punten of meer weten uit te breiden.

In het geval van Rabat betekent dit dat dat hij meer dan 12 punten op Kallio moet pakken en voor Viñales moet finishen, die alleen nog een mathematische kans heeft om de titel te behalen. In het geval van Alex Marquez betekent dit dat hij de race moet winnen en Miller niet bij de eerste 15 mag eindigen. Mocht Marquez dit jaar overigens de titel in het Moto3 kampioenschap winnen, wordt dat de eerste keer in de geschiedenis van de Grands Prix dat twee broers allebei in hetzelfde jaar wereldkampioen worden.

phillip island 2014

 


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen