• Home
  • Motorsport
  • Uitzendtijden en kwalificatie Grand Prix races Japan

Uitzendtijden en kwalificatie Grand Prix races Japan

Komende nacht worden de MotoGP, Moto3 en Moto2 Grand Prix races van Japan verreden. Om de races live te kijken, zal vroeg opgestaan moeten worden. De start van de Moto3 race is om 04:00 uur 's nachts Nederlandse tijd, de Moto2 volgt om 05:20 uur en de MotoGP begint om 07:00 uur zondagochtend. Alle drie de races zijn in Nederland live op de televisie te volgen op de Nederlandse zender Sport1, of via de video streamingsdienst van de officiële website van de de MotoGP, www.motogp.com.

Andrea Dovizioso zal morgenochtend in de MotoGP van pole positie mogen vertrekken. De Italiaan zette een 1'44.502 op de klokken en verbeterde daarmee het pole record van de Twin Ring Motegi. Het is de eerste pole positie voor Ducati sinds Casey Stoner's pole positie op het Spaanse Valencia in 2010. Valentino Rossi en Dani Pedrosa zullen naast Dovizioso op de eerste rij staan. Marc Marquez en Jorge Lorenzo completeren de top vijf. Voor Marc Marquez betekent de race morgen zijn eerste kans om zijn tweede wereldkampioenschap in de MotoGP klasse vroegtijdig veilig te stellen. Finisht hij de race morgen en weet hij zijn voorsprong op tweede man Dani Pedrosa met meer dan 75 punten te houden, dan mag Marquez zich morgenochtend rond de klok van 08:00 uur Nederlandse tijd al de 2014 MotoGP wereldkampioen noemen.

 De Spanjaard Tito Rabat heeft in de Moto2 de pole positie voor zich opgeeist. Thomas Lüthi en Johann Zarco zullen hem op de eerste rij vergezellen. De grootste bedreiging voor Rabat's titelkansen in de Moto2, in de vorm van zijn Finse teamgenoot Mika Kallio, start vanaf plek vijf. Husqvarna-coureur Denny Kent pakte verrassend de pole in de Moto3 klasse, voor Niccolo Antonelli en John McPhee. Jasper Iwema begint als best geklasseerde Nederlander aan de race morgen, hij vertrekt vanaf de 28e positie. Scott Deroue zal de race vanaf de 30e positie moeten beginnen.

Dovizioso Pole Motegi 2014

Foto: Ducati


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen