Moto3: Jasper Iwema vervangt Bryan Schouten

Bryan Schouten, de 20-jarige debutant uit het Brabantse Zevenbergen, is per direct door het Franse CIP Moto3 team uit zijn functie als coureur ontheven. Hij zal voor de rest van dit seizoen door Jasper Iwema vervangen worden. Tegenvallende prestaties worden door het team genoemd als reden voor het ontslag van Schouten. De coureur uit Zevenbergen boekte in 2013 enkele indrukwekkende prestaties in het Spaanse CEV kampioenschap, werd tweede tijdens de race om het Europees Kampioenschap en kende op de Honda van het Dutch Racing Team twee goede wildcard optredens in de GP's. Zo finishte hij tijdens de Dutch TT als 19e en beste Nederlander, en later dat jaar in Aragón, Spanje, kwam hij wederom als 19e over de finish, op acht tienden van een seconde achterstand op de laatste WK punt. Dit jaar heeft Schouten echter nog niet kunnen presteren zoals zijn team gehoopt had, een 16e plaats tijdens zijn thuisrace op Assen was zijn beste prestatie van het seizoen. 

De 24-jarige Iwema uit Hooghalen zal de Mahindra van Indiaase makelij van Schouten overnemen. Iwema kreeg vorig jaar te horen dat hij niet meer uit zal komen voor het Nederlandse RW Racing team van Roelof Waninge en beproefte zijn kansen in het Spaanse Moto3 kampioenschap. Dit bracht niet het resultaat waar team en coureur op hoopten, waardoor na enkele problemen over niet geleverd materiaal Iwema besloot het team Machado te verlaten. Met een Engels team, een KTM motorblok en een FTR chassis heeft Iwema dit jaar twee wildcards in de GP's kunnen rijden: de GP in Assen en die in Silverstone. Zijn thuisrace wist Iwema af te sluiten met een twaalfde plaats terwijl hij in Silverstone in de kwalificatietraining hard onderuit ging en zo zijn kans op een goede startplek verspilde. Hij wist de race daar als 23e te beëindigen.

Komend weekend mag Iwema al aan de start verschijnen tijdens zijn eerste Grand Prix voor het Franse CIP team, dan staat de GP van Aragón in Spanje op de kalender.

Iwema vervangt Schouten 2014
Foto: Iwemania


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen