• Home
  • Motorsport
  • 25.000 bezoekers voor British Superbikes 2014 op TT-Circuit Assen

25.000 bezoekers voor British Superbikes 2014 op TT-Circuit Assen

Het raceweekend van de British superbikes op het TT-Circuit in Assen is dit jaar door zo'n 25.000 motorsportliefhebbers bezocht. Dit aantal bezoekers over drie dagen is gelijk aan het bezoekersaantal van 2013, waarbij het aangekondigde slechte weer ook een beetje een spelbreker was. Peter Schorer, woordvoerder van het TT-Circuit: "We hebben de precieze aantallen nog niet, maar zoals het er nu uit ziet hebben we dezelfde bezoekersaantallen als in 2013 gehaald. Hoeveel kaarten er daarvan in Engeland zijn verkocht weten we nu nog niet exact, maar ook hier het lijkt er op dat dit vergelijkbaar is met vorig jaar." 

De eerste race om het British Superbike kampioenschap werd gewonnen door Josh Waters, de Australiër wist op het wisselend natte en droge  asfalt van Assen de Japanner Kiyonari en de Brit Easton voor te blijven. In de tweede race was het Shane Byrne, gevallen in de eerste race, die de eerste plaats op zijn naam mocht schrijven met daarachter Kiyonari en Bridewell.  Ook was er Nederlands succes, Bo Bendsneijder won overtuigend de MotoStar klasse en in de Moriwaki 250 Junior Cup was het gastrijder Robert Schotman die de eerste plaats mee naar huis mocht nemen. In het Open Nederlands Kampioenschap Dutch Superbikes lag Nigel Walraven aan de leiding, maar na een ongeval waar een achterblijver bij betrokken was, is nut coh Arie Vos Nederlands weerd kampioen geworden.  

De British Superbike komt ook in 2015 naar Assen. Dat werd zondagmiddag bekend gemaakt net voor de start van de tweede BSB race. Directeur Peter Oosterbaan van het TT Circuit Assen en serie directeur Stuart Higgs van de BSB bezegelden de overeenkomst met een handdruk op de grid. De overeenkomst is voor onbepaalde tijd.

British-Superbikes-Assen 2014-race

Foto: British Superbikes / MSVR


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen