• Home
  • Motorsport
  • Van der Mark vanaf 2015 in WK Superbikes met Pata Honda

Van der Mark vanaf 2015 in WK Superbikes met Pata Honda

Zondagmiddag heeft Michael van der Mark bekend gemaakt dat hij de komende twee seizoenen (2015-2016) in het veld van het World Superbike kampioenschap aan zal treden op een Ten Kate Pata Honda CBR1000RR Fireblade SP. Onlangs sleepte van der Mark in Jerez zijn eerste wereldtitel binnen op de Pata Honda CBR600RR en won hij voor de tweede keer de 8 Uur van Suzuka op een Fireblade. Vanmiddag werd daar tijdens de races om het British Superbike kampioenschap op het TT Circuit van Assen met een huldigingsronde bij stil gestaan, waarna het nieuwe contract door Ronald en Gerrit ten Kate werd bekend gemaakt. 

In het contract dat de jonge Nederlander voor twee seizoenen met het Pata Honda Team tekende, is tevens een optie opgenomen voor het derde jaar: een seizoen dat ingevuld kan worden voor een langer verblijf in de World Superbikes, maar dit kan tevens dienen voor een start in een ander kampioenschap of andere klasse. Van der Mark geeft zelf aan erg verheugd te zijn met deze volgende stap. “World Superbikes zal in 2015 erg interessant worden: er zijn nieuwe technische regels en ik denk dat er wel een paar verrassingen aan zitten te komen. Hoewel de elektronica voor mij erg wennen zal worden, heb ik wel laten zien dat ik uit de voeten kan met een superbike en ik kan nu niet wachten om te beginnen.” Aldus de 21-jarige coureur.

Tenslotte werd bekend dat de Italiaanse snackfabrikant Pata het sponsorcontract met het Honda World Superbike Team van Ten Kate Racing met twee jaar verlengd heeft.

vd mark pata honda

Foto: Pata Honda


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen