MotoGP en World Superbikes naar Chili

De voorlopige kalender voor de MotoGP en World Superbikes races voor 2015 moet nog verschijnen, maar de verwachting is dat rechtenhouder en organisator Dorna haar pijlen verder op het Zuid-Amerikaanse continent gaat richten. Zagen we dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer een race op dit continent op het Argentijnse circuit Termas de Rio Hondo, nu kunnen we naar alle waarschijnlijkheid ook weer races gaan verwachten in Brazilië, en zelfs in het Argentijnse buurland Chili. In februari 2012 berichtten we al over de bouwplannen die dit land had voor een circuit ontworpen door Hermann Tilke. Inmiddels wordt druk gewerkt aan de laatste fase van het 4,6 kilometer lange circuit, dat begin 2015 opgeleverd dient te worden met de start van het nationaal wegracekampioenschap.

Het circuit, met de naam Autódromo Internacional Codegua, ligt zo'n 72 kilometer ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. De laatste werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit de bouw van tribunes en een mediacentre, waarvoor de kosten op rond de 20 miljoen US-dollar geraamd worden. De mensen achter het circuit lieten weten de financiering hiervoor al wel rond te hebben. 

Dorna heeft laten doorschemeren bereidt te zijn er een race om het World Superbike kampioenschap te organiseren, die dan in oktober 2015 zou moeten plaatsvinden. Begin 2016 zou dan meteen na de MotoGP race in Argentinië een race in Chili georganiseerd moeten worden. Een bevestiging van de races op dit circuit volgt zodra de World Superbikes kalender voor volgend jaar bekend wordt gemaakt. Duidelijk is echter wel dat de strategie van Dorna zich in toenemende mate richt op Zuid-Amerika. Het is vooralsnog onbekend of dit evenement een uitbreiding van de kalender betekent, of dat hiervoor een andere ronde zal moeten wijken. 

Chili Circuit 2015


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen