RW Racing GP boos op Deroue en Carrasco

Met beide rijders achteraan op de startgrid voor de Moto3-race op de Indianapolis Motor Speedway is RW Racing GP verre van tevreden. Scott Deroue kwalificeerde zich als 30ste, 2,2 seconden achter snelste man Jack Miller. Ana Carrasco werd 33ste, op 3,1 seconden.

Teammanager Jarno Janssen was boos op zowel Deroue als Carrasco. "En niet alleen ik. Het hele team, inclusief teameigenaar Roelof Waninge, is teleurgesteld. Iedereen werkt keihard maar uiteindelijk zijn het de rijders die op die fiets zitten. Zij moeten het doen op de baan. Deze resultaten zijn voor het hele team frustrerend."

Voor smoezen is geen ruimte. Met twee Kalex KTM's in de top 10, is het niet op de motor af te schuiven. Aan de snelheid kan het evenmin liggen, aangezien Deroue de negende topsnelheid rijdt. Maar in de derde vrije training was Deroue sneller en was het gat minder groot (24ste met 1.42,535; 1,4 van de pole) dan in de kwalificatie (1.42,989).

"Wat wij zien is een gebrek aan inzet en concentratie bij Deroue. Op de een of andere manier krijgt hij het niet voor elkaar twee sessies geconcentreerd te blijven. FP3 was helemaal niet slecht, maar hij loste in de kwalificatie de belofte niet in. Het wordt tijd dat hij zich realiseert dat het speelkwartier voorbij is. Op dit niveau kun je niet meer alleen op je talent vertrouwen. Je moet er alles wat je hebt in steken."

Ook Carrasco zette een veelbelovende prestatie neer in de ochtendsessie (1.43,657; +2,5) maar ook zij maakte het niet waar in de kwalificatie (1.43,926). "Ana heeft absoluut het talent", benadrukt Janssen. "We weten dat het er in zit en als team doen we onze uiterste best om het eruit te laten komen. Het is te gemakkelijk om alleen naar de motor of het team te wijzen zonder het bij jezelf te zoeken, zeker als alle anderen sneller zijn dan jij."

Scott Deroue

Foto: RW Racing GP


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen