• Home
  • Motorsport
  • MXGP motorcross Grand Prix in 2015 op TT-Circuit Assen

MXGP motorcross Grand Prix in 2015 op TT-Circuit Assen

Met een zeer onverwachte koerswijziging heeft de organisatie van de Motorcross Grand Prix besloten om op 30 augustus 2015 de MXGP Grand Prix van Nederland niet op een vast crossccircuit, maar op het TT-Circuit in Assen te houden. In het verleden is dit in het buitenland vaker gebeurd, bijvoorbeeld op de Lauzitsring en Zolder. Het tweedaagse evenement zou binnen de bestaande geluidsregels van het circuit passen. De tijdelijke crossbaan zal rondom de GT-bocht aangelegd worden. 

Het evenement zelf zal door LDP International van de bekende motorsportpromotor Lee van Dam georganiseerd worden, al meldt men daar aan Nieuwsmotor dat er nog geen contract ondertekend is, maar dat er nu nog naar de levensvatbaarheid van het hele project gekeken wordt. LDP organiseert momenteel ook de Gamma Racing Day en was in het verleden verantwoordelijk voor Champ Car Grand Prix en Superleague Formula in Assen, de A1GP in Zandvoort en diverse GP's. Lee van Dam liet vandaag aan Nieuwsmotor.nl weten dat er in twee weken tijd een crossbaan rondom de GT-bocht aangelegd kan worden, die tussen de gebouwen door via de paddock rond loopt. Hiervoor wordt zand van de naast het circuit gelegen terreinen van Landmacht gebruikt, Defensie zal hiervoor als partner van de organisatie gaan optreden. Rondom het crosscircuit zullen zo'n 25.000 tot 30.000 toeschouwers kunnen komen, wat genoeg is om de exploitatie dekkend te krijgen. De twee weken voor de opbouw kunnen volgens Van Dam in 2015 direct na de Gamma Racing Day ingaan, die zal dan (voor het eerst) vier dagen lang in het weekend van 9 augustus 2015 plaatsvinden. 

Een woordvoerder van het TT-Circuit bevestigt de komst van de MXGP en meldt dat er al langer ambities voor een dergelijke evenement waren en dat de MXGP binnen de huidige geluidsruimte van het TT-Circuit ligt. Er zullen volgens het TT-circuit dus geen andere evenementen van de kalender gehaald hoeven te worden. 

Binnen de Nederlands en Belgische motorcrosswereld is de melding als een bom ingeslagen, waarna de reacties in eerste instantie overwegend negatief zijn richting Giuseppe Luongo (Youthstream), wiens ambities bij de fans toch al niet heel populair waren. De crossfans wijzen op de 'mislukte' motorcross GP's op wegracecircuits in het buitenland en vragen zich af wat er mis is met de bekende Nederlandse GP-circuits als Valkenswaard en Lierop. Ook zijn de vaste bezoekers bang op ruime afstand van de baan toe te moeten kijken, dit was volgens hen bij de vorige "circuitcross" evenementen zo. Tevens leeft de angst dat Assen voor de Belgische crossfans te ver weg is, tijdens de afgelopen MXGP in Valkenswaard werd geschat dat de helft van de bezoekers uit het crossgekke België kwam.

 Motorcross-MXGP-TTcircuit-Assen-2015-GT


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen