Van der Mark tweede op Misano

Michael van der Mark heeft in Misano wederom een podiumplek weten te bemachtigen en heeft daarmee zijn voorsprong in de stand om het kampioenschap opgebouwd tot 28 punten. Van der Mark werd in de derde ronde gehinderd door een andere rijder en verloor daardoor een positie. De Nederlander ging in de achtervolging, maar de voorsprong van Jules Cluzel (MV Agusta) was te groot. Op slechts iets meer dan een halve seconde finishte Van der Mark als tweede. De 20 jarige Amerikaan Patrick Jacobsen (Kawasaki) nam de derde plaats op het podium in. Coveña wist in Misano zijn 24e startpositie om te zetten naar een 18e positie.

Michael van der Mark: “We hebben een heel goed weekend gehad. Vorig jaar reden we met het WK Supersport niet op Misano, maar vanaf het begin was de motor echt goed. We verbeterden elke sessie en vandaag had ik een goed tempo. De start was OK en ik lag derde, maar na een paar ronden ging een andere rijder wijd. Naar mijn mening zou hij via de ‘safety road’ terug moeten keren op de baan. We raakten elkaar echter bijna en daardoor wist PJ Jacobsen mij in te halen. Toen ik weer op de tweede plaats lag, heb ik geprobeerd om naar Jules Cluzel te rijden, maar hij was erg snel en reed een perfecte race. Het zou mooi zijn geweest om vanaf het begin bij Jules te zitten en zo een prachtig duel uit te kunnen vechten. We hebben echt hard gewerkt en ik kijk uit naar Portimao. Ik denk dat dit circuit  goed bij mijn rijstijl en mijn Honda past.”

Van der Mark (135 punten) wordt in de stand om het kampioenschap gevolgd door de MV Agusta rijder Cluzel (107 punten) en Kawasaki coureur Marino (85). Honda houdt de eerste plek in het constructeursklassement stevig in handen.

Michael van der Mark Misano

Foto: Pata Honda


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen