Marc Marquez wint vijfde GP op rij, Rossi tweede

Wie stopt Marc Marquez? Is hij wel te stoppen en zo ja, hoe? Deze vragen zullen zijn naaste concurrenten toch danig bezighouden zo langzamerhand. Het Spaanse supertalent deed namelijk ook in Le Mans weer van zich spreken door niet alleen voor de vijfde keer op rij de pole op te eisen, maar deze ook voor de vijfde keer te verzilveren met een overwinning. Dat Marquez ook fouten kan maken bleek echter al in de eerste ronde. Na een matige start ging hij, liggend op de vijfde plaats, erg wijd en moest weer als tiende aansluiten. Veel indruk maakte dit niet, want hij wist op spectaculaire wijze de een na de andere concurrent te passeren om uiteindelijk in de twaalfde ronde de aan kop rijdende Rossi te passeren en een ruime voorsprong op te bouwen. Rossi reed ook een zeer goede race door al in de eerste ronde de uitstekend gestarte Andrea Dovizioso aan de kop van het veld te verdringen en de leiding over te nemen. Alleen Marquez was een maatje te groot voor hem zodat hij de wedstrijd als tweede af kon sluiten. Alvaro Bautista kon op slag zijn dramatisch verlopen seizoen tot op heden vergeten. Vertrekkend vanaf de zevende startpositie wist hij zijn beste race van het seizoen te rijden en daarmee de laatste podiumplaats te bezetten. Pedrosa en Lorenzo kenden beiden een slechte dag en sloten de wedstrijd af op plaats vijf en zes. In de stand van het kampioenschap leidt Marquez nu met 42 punten voorsprong op Pedrosa en 44 punten op Rossi.

Moto2

Mika Kallio wist voor de tweede keer dit seizoen de Moto2 race op zijn naam te schrijven voor Simone Corsi die als tweede finishte en kampioenschapsleider Tito Rabat die de laatste podiumplek wist te bemachtigen. Rabat zag hiermee zijn voorsprong in het kampioenschap op Kallio slinken tot 7 punten. Jonas Folger wist zijn eerste pole positie in de Moto2 niet om te zetten in een podiumplaats, maar moest vanwege vele fouten genoegen nemen met een zesde plaats. De Belg Xavier Simeon crashte al in de eerste ronde en kon de race niet vervolgen.

Moto3
In de Moto3 bouwde Australiër Jack Millar zijn voorsprong in het kampioenschap uit door de uitermate spannende en boeiende race te winnen voor Alex Rins en Isaac Vinales. Tweede man in het kampioenschap Romano Fenati moest de race vroegtijdig verlaten wegens machinepech en zag daarmee zijn achterstand op Millar oplopen tot 30 punten. Bryan Schouten lijkt zijn draai te hebben gevonden en wist zijn doelstelling om in de top 20 te finishen waar te maken door als 19de te eindigen voor Livio Loi die 20ste werd. Scott Derou moest wegens technische problemen de pits opzoeken en eindigde met 1 ronde achterstand als hekkensluiter op de 25ste plaats.
 
Marc Marquez LeMans parcferme
 

Tekst: Dirk van het Hekke, Foto: Honda-proracing

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen