Nieuw: 2023 Moto Morini Seiemmezzo SCR en STR 650's

Moto Morini-importeur MotoMondo brengt vanaf september 2022 twee nieuwe Seiemmezzo modellen naar Nederland en België; de STR (Street) naked bike en de SCR (Scrambler) voor licht offroadgebruik. Beide modellen gebruiken hetzelfde 649 cc paralleltwin motorblok, goed voor 61 PK en 54 NM, dat in licentie van Kawasaki wordt gebouwd. Dit bekende motorblok doet ook dienst in de vorig jaar gepresenteerde X-Cape 650, waarbij het sterk lijkt op het (door bijna alle motormerken gebruikte) platformbouw, omdat ook het frame en de singarm grote gelijkenissen vertonen. 

De SCR en de STR Seiemmezzo (Italiaans voor zesenhalf) verschillen technisch niet veel van elkaar, maar zijn qua uiterlijk toch verschillend genoeg om zich duidelijk te onderscheiden. Naast alle verschillende designelementen en een hoger stuur voor de SCR, is die laatste uitgerust met spaakwielen. De STR heeft als aluminium velgen, bij beide modellen in de maten 18 inch vooraan en 17 achteraan. Op de 'modieuze straatmotor' SCR zijn deze voorzien van Pirelli MT60RS allroadbanden, voor de STR zijn dat Angel GT straatbanden. Qua uitrusting hebben beide motoren een TFT-kleurenscherm van 5 inch, dat met verlichte knoppen op het stuur bediend wordt. Die regelen ook een Bluetooth-koppeling voor een mobiele telefoon en twee helmcommunicatiesystemen. 

Op technisch vlak kiest de Chinese eigenaar van het (voorheen Italiaanse) merk Moto Morini voor componenten van bekende kwaliteitsmerken, zoals Pirelli banden, volledig instelbare Kayaba vering (met op beide modellen zowel voor als achter 120 mm veerweg), Bosch ABS & injectie en Brembo remmen. Beide modellen hebben een zadelhoogte van 81 centimeter en wegen 'ongeveer' 200 kilo. Dit is droog, dus zonder brandstof in de 16 liter-tank, die per model wel verschillend van vorm zijn, maar dezelfde inhoud hebben. 

De Street-versie wordt (ook als 35 kW A2-versie) leverbaar in de kleuren Starlight White, Fire Red en Smoky Anthracite, de Scrambler in Navy Green, Night Black en Blue Storm. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar ter indicatie: de X-Cape 650 in Nederland € 8.599, waarbij op dat model de optionele spaakwielen 400 euro extra kosten. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal