• Home
  • Motornieuws
  • Occasionmarkt motoren 2022: meer verkocht bij dealers, minder bij particulieren

Occasionmarkt motoren 2022: meer verkocht bij dealers, minder bij particulieren

Nadat een sterk eerste halfjaar van 2022 voor de markt voor nieuwe motoren al voor recordverkopen zorgde, blijkt nu de professionele occasionmarkt net zo goed gegroeid te zijn. De occasionverkoop door de vakhandel bereikte in het afgelopen halfjaar, ondanks een grillig verloop, zelfs een recordniveau: de motordealers leverden de afgelopen zes maanden 29.929 gebruikte motorfietsen af. Ten opzichte van dezelfde periode in 2021 bedroeg de stijging ruim anderhalf procent. Dit blijkt uit de cijfers van RDC en BOVAG. 

In de eerste twee maanden van dit jaar werden fors meer occasions verkocht, maar de verkoop van tweedehands motorfietsen door de motorzaken noteerde in mei en juni juist een daling. Tussen particulieren onderling wisselden in het eerst halfjaar van 2022 in totaal 43.163 tweedehands motoren van eigenaar. Dat was een daling van meer dan 7 procent in vergelijking met het eerste halfjaar van 2021. Volgens experts kampt de occasionmarkt met hetzelfde probleem als de markt voor nieuwe motoren: de vraag is explosief gestegen maar juist het aanbod is zeer beperkt. De prijzen voor occasions zijn dan ook fors omhoog gegaan. 

In de eerste helft van 2022 werden in Nederland 9.837 nieuwe motorfietsen geregistreerd, dat is het hoogste aantal voor een eerste jaarhelft sinds 2008, ondanks een sterke verkoopdaling in de maand juli als gevolg van leveringsproblemen. In vergelijking met een jaar geleden steeg de verkoop van nieuwe motoren met 6,4 procent, zo blijkt uit de cijfers van RDC. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal