Harley-Davidson legt per direct productie 2 weken stil

Zojuist heeft Harley-Davidson gemeld dat ze per direct de volledige productie van motoren heeft stil gelegd. Als reden wordt "informatie van een externe leverancier" genoemd, zonder verdere toelichting. Op de beurs daalden de aandelen Harley-Davidson (HOG) na de aankondiging direct met 11% op de beurs. Als uitzondering van de productiestop worden de elektrische LiveWire motoren genoemd, wat het logisch zou maken dat de problemen in de motorblokken of frames zitten. Of het dan over toeleveringsproblemen of een recall gaat, is niet bekend. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) maakt in ieder geval geen melding van een terugroepactie, maar bij toeleveringsproblemen zou HD mogelijk direct openheid van zaken geven. 

Het is hierdoor onbekend of reeds eerder uitgeleverde motoren nog door dealers verkocht mogen worden, of dat reeds verkochte motoren een recall krijgen. 

"Gisteren heeft Harley-Davidson Inc. de beslissing genomen om alle assemblage en verzendingen van voertuigen (met uitzondering van LiveWire) voor een periode van twee weken op te schorten. Deze beslissing is genomen uit grote voorzichtigheid, gebaseerd op informatie die laat op dinsdag (17/5) door een externe leverancier aan Harley-Davidson is verstrekt over een kwestie van naleving van de regelgeving met betrekking tot het onderdeel van de leverancier."


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal