MV Agusta: meer adventure modellen onderweg

Bij het Italiaanse motormerk MV Agusta worden binnenkort meer adventuremodellen gepresenteerd, zo meldt de Russische eigenaar en CEO Timur Sardarov in een interview met het Britse motorblad MCN. Sardarov meldt verder wel dat de nieuwe 5.5, die China bij QianJiang wordt gebouwd, pas in november in een productieversie te zien zal zijn. De prijs van dit lichte model zal dan tussen de 7000 en 8000 euro moeten liggen, al zal dat in Nederland flink meer worden door de BPM. Daarnaast komt er ook een 'asfaltversie' van de 9.5 Lucky Explorer, waarbij een "Tiptronic" schakelsysteem vanaf 2023 een optie wordt. 

Daarnaast verandert het merk haar modelstrategie, door niet meer eerst met de meest luxe versies uit te komen, maar nu met het basismodel te beginnen en die op te volgend met een luxere versie, zoals dat bij alle andere motormerken ook werkt. 

Sardarov laat niet na om het -eveneens Italiaanse- Ducati de les te lezen over de nieuwe DesertX, die recent al verkoopklaar is gepresenteerd; volgens de Rus heeft Ducati het design van de Lucky Exlorer overgenomen en zou het rode merk meer een eigen koers moeten varen.  


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal