Nieuw: 2022 Ducati XDiavel Nera

Ducati heeft zojuist een nieuwe variant van de XDiavel gepresenteerd, de XDiavel Nera. Deze speciale editie komt beschikbaar in oplage van 500 stuks. Nieuw aan deze XDiavel is het door Poltrona Frau ontworpen en beklede zadel. Binnen de meubel, maar ook auto industrie, staat Poltrona Frau bekend om handgemaakte lederen bekleding van hoogwaardige kwaliteit. Voor het zadel van de XDiavel is er de keuze uit vijf verschillende kleuren zadels; Rosso Siam, Steel Blue, India en Selva. Iedere koper krijgt daarnaast een leren documenten mapje en een speciale jethelm. Deze jethelm komt enkel beschikbaar voor kopers van de XDiavel Nera.

Naast het nieuwe zadel in verschillende kleuren, is de XDiavel gespoten in de 'black on black' kleurstelling. Wat neerkomt op met name een zwarte motorfiets, met enkele rode details. Deze details zijn terug te vinden in onder andere het blokdeksel en de remklauwen. De nieuwe jethelm kent hetzelfde thema en is dus volledig zwart, met een rode bies langs de helmbekleding.

Ducati geeft verder hoog op van het combineren van cruiser kenmerken met die van een sport motorfiets. Voor de XDiavel claimt Ducati dan ook een hellingshoek van 40 graden. Om de ergonomie naar de eigen rijstijl aan te passen, is het daarnaast mogelijk de voetsteunen te verstellen. Op het frame heeft Ducati ruimte gemaakt om deze voetsteun op drie verschillende posities te bevestigen. De bestuurder heeft hierbij ook de keuze om het stuur op eenvoudige wijze te verstellen.

In principe is de XDiavel Nera verder identiek aan de 'reguliere' XDiavel S. Het motorblok is dus ongewijzigd, waardoor de 1260 cc grote tweecilinder alsnog 160 Pk levert bij 9500 toeren, terwijl het maximale koppel van 127 Nm vrij komt bij 5000 toeren per minuut. Verder komt de XDiavel Nera met verschillende veiligheidssystemen, zoals bochten ABS en tractie controle. Aan overige rijhulp systemen biedt de Nera verschillende rijmodi, cruise control en launch control aan. Uiteraard is alles naar eigen wens in te stellen via Ducati's bekende TFT-display. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet naar buiten gebracht.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal