• Home
  • Motornieuws
  • Opvolger Yamaha Cygnus X 125 motorscooter: Cygnus Gryphus 125
Opvolger Yamaha Cygnus X 125 motorscooter: Cygnus Gryphus 125

Opvolger Yamaha Cygnus X 125 motorscooter: Cygnus Gryphus 125

Yamaha Motor zal op 23 december 2021 in Japan de Cygnus Gryphus 125 uitbrengen, een nieuwe motorscooter met 124cc motorblok. Dit is het eerste voertuig in de Cygnus-serie dat is uitgerust met een watergekoeld motorblok, wat een volledige modelverandering is ten opzichte van de in Europa al uitgefaseerde Cygnus X. 

Het nieuwe 'Blue Core' motorblok heeft Yamaha’s VVA-technologie (Variable Valve Actuation) techniek aan boord, die er vooral voor zorgt dat de motor voldoet aan alle emissie-eisen, maar meer vermogen kan leveren buiten het meetgebied daarvoor. Het vermogen is mede daardoor meer dan 20% hoger dan voorheen en het brandstofverbruik is met ongeveer 20% verbeterd, aldus Yamaha. Het blok is al bekend uit de Yamaha NMAX125, die in België wordt geleverd. In Nederland is de lichtste Yamaha motorscooter momenteel de NMAX155. De nieuwe Cygnus Gryphus wordt trouwens gebouwd door Yamaha Motor Taiwan.

Of de scooter daadwerkelijk naar Europa (en Nederland/België) komt is nog afwachten. Het Cygnus model is namelijk vooral een basic scooter zonder al te veel extra's, iets wat mogelijk niet in de huidige modelpolitiek past. Qua uiterlijk liggen er dan mogelijk kansen bij de " WGP 60th Anniversary" kleurstelling, die de basic kleuren grijs, blauw, zwart en wit fraai kan aanvullen. Hiervan zegt Yamaha er echter maar 1000 te maken... 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen