• Home
  • Motornieuws
  • Terugroepactie Kawasaki Ninja H2 en Ninja SX: Achterwiellager

Terugroepactie Kawasaki Ninja H2 en Ninja SX: Achterwiellager

Kawasaki heeft een recall ingezet op de Ninja H2, Ninja SX SE en SX SE+. Er bestaat namelijk het gevaar dat het achterwiel kan blokkeren. Zoals duidelijk mag zijn, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. De oorzaak hiervan is een fout in het naaldlager van het achterwiel. Dit naaldlager is namelijk niet voorzien van voldoende smeermiddel, waardoor de smering niet toereikend is. Bij de RDW is op dit moment nog niet meer duidelijk. Zij hebben meer informatie opgevraagd bij Kawasaki Motors Europe.

In andere landen is er echter ook sprake van dezelfde problematiek. Uit de informatie van verschillende buitenlandse instanties is op te maken dat het zou gaan om twee productiereeksen van de Ninja H2. Namelijk die van maart 2018 en februari 2019. Of dit ook voor de Europese markt van toepassing is, is echter nog niet duidelijk. Verder wordt er aangegeven dat de reparatie zal bestaan uit het vervangen van het lager, waarvoor ongeveer 1,5 uur nodig is.

Het is overigens niet de eerste recall die is uitgevoerd op de Kawasaki Ninja H2 reeks. Eind 2020 is er eveneens een recall uitgevoerd, vanwege een niet goed functionerende ECU. Waarbij het uiteindelijke gevaar was, dat er een tandwiel in de versnellingsbak kon breken.

Foto: Testmotor.nl Rijtest 2018 Kawasaki Ninja H2 SX


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal