• Home
  • Motornieuws
  • Terugroepactie Honda CB500-reeks: drukverlies in ABS modulator

Terugroepactie Honda CB500-reeks: drukverlies in ABS modulator

Honda heeft een terugroepactie ingezet op de CB500F, CB500X en CBR500R. Het probleem dat kan ontstaan is dat er drukverlies kan optreden in de ABS modulator. Door dit drukverlies, kan de remdruk (deels) wegvallen. Gevolg hiervan is dat de remweg langer wordt dan verwacht, wat uiteraard tot gevaarlijke situaties kan lijden. Op dit moment kan de RDW nog niet meer informatie geven, maar heeft deze wel opgevraagd bij Honda Nederland.

Nederland is echter niet het enige land waar de recall is ingezet. De Canadese autoriteiten maken ook melding van dezelfde recall. Zij weten te melden dat het enkel zou gaan om de 2020 modellen. In Canada worden eigenaren opgeroepen de motor naar dealer te brengen die de ABS modulator zal controleren en zo nodig vervangen.

Opmerkelijk is dat het niet de eerste keer is dat Honda een recall heeft in moeten zetten vanwege problemen met een ABS modulator. Eerder dit jaar is er namelijk ook al een recall ingezet op de 2020 modellen van de Africa Twin. Toen was het probleem dat de terugslagklep in de ABS modulator vast kon komen te zitten, waardoor lekkage ontstaat. Oorzaak van dat probleem is dat er teveel vet is gebruikt op de O-ring van de zuiger die gemonteerd zit op het remvloeistof reservoir.

Foto: Afgebeelde modellen zijn van de 2022-serie


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal