Zustermodel BMW Motorrad 310RR supersport vernieuwd

In India heeft motorfabrikant TVS vandaag een nieuwe 2021-versie van de Apache RR310 onthuld. Het model heeft hetzelfde technische platform als de BMW G310GS en G310R. Logisch, want TVS bouwt die modellen in India voor de Duitsers. BMW is, ondanks dat dit zeer voor de hand ligt, tot nu toe niet met een eigen versie van de lichte supersport gekomen, maar het is nog altijd goed mogelijk dat de Duitse motorfabrikant jonge motorrijders wil aanspreken met een dergelijk instapmodel. Sinds de introductie van de Apache 310 in 2017 zijn er al de nodige modelupdates geweest, mogelijk ziet BMW alsnog mogelijkheden een jongere doelgroep te bereiken nu het model doorontwikkeld werd en betrouwbaar is bevonden. 

De nieuwe versie van de Apache RR310 verschilt feitelijk niet enorm van het vorige model, maar er zijn wel twee nieuwe uitrustingniveau's: Dynamic en Race.  Voor de Dynamic-versie geldt vooral dat de vering rondom instelbaar is, terwijl de Race-versie clip-ons als stuur krijgt en de voetsteunen hoger geplaatst worden voor meer grondspeling. Daarnaast maakt de Indiase grootmacht een forse stap in de verkoopstrategie: met een online configurator (zoals BMW die ook heeft) kan elke nieuwe motor samengesteld worden. Overigens is de 310 al rijk uitgerust met riding modes, TFT-dashboard, connectivity, 

TVS kenden we in Europa vooral omdat ze de 310-modellen bouwen voor BMW, maar sinds enige tijd zijn ze ook eigenaar van Norton Motorcycles, nadat de Indiërs de restanten van het failliete klassieke merk overnamen. In India verkoopt het bedrijf jaarlijks miljoenen scooters en motoren, terwijl het merk ook een aantal TVS-racekampioenschappen opgezet heeft om de explosief groeiende markt aan zich te binden. De Apache met 313 cc, goed 34 PK en 27 Nm, wordt daar dan ook gezien als ultra-sportief. Het is dan ook een kwestie van tijd voor de eerste Indiase coureurs zich komen melden in de  verschillende wereldkampioenschappen. 

2021 TVS Apache RR 310


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal