• Home
  • Motornieuws
  • KTM kondigt 2021 RC890 "Moto2" Limited Edition sportmodel aan
KTM kondigt 2021 RC890 "Moto2" Limited Edition sportmodel aan

KTM kondigt 2021 RC890 "Moto2" Limited Edition sportmodel aan

In een video kondigt KTM een nieuw sportief model aan, zeer waarschijnlijk op basis van de 890 Duke/Adventure modellen. Logischerwijs zou een dergelijk model dan RC890 moeten heten, maar omdat KTM meldt dat er maar 100 met de hand gebouwd gaan worden, kan daar makkelijk van afgeweken worden. KTM belooft "Moto2"-achtige prestaties, waarmee feitelijk wordt verwezen naar de Triumph driecilinder motorblokken die nu in deze raceklasse worden gebruikt, goed voor zo'n 140 PK.  Dit betekent wel dat de 890-tweecilinder er 20 PK bij moet krijgen, het huidige model levert immers 'maar' 121 PK. Het getoonde frame is gemaakt van de bekende oranje buizen en lijkt zeer sterk op dat van de Duke naked bike. Verder gegevens ontbreken nog, maar KTM maakt wel gelijk duidelijk dat het om een "track only" model gaat, dus niet bestemd voor de openbare weg en dus niet voorzien van een kenteken. 

UPDATE 19 juni: KTM meldt nu het volgende: handgebouwd, 128 pk. 140 kg. Akrapovic uitlaat. Brembo remmen. Dymag velgen. Alleen voor het circuit.100 units. 100 % #ReadyToRace

Eigenlijk is juist de afwezigheid van sportieve modellen bij KTM opvallender. Met uitzondering van de zeer lichte RC390, heeft de Oostenrijkse motorfabrikant namelijk geen sportmodel, laat staan een supersport of superbike, nadat de RC8 in 2015 van de prijslijsten werd gehaald. Dit valt extra op nu KTM met zoveel succes in de MotoGP meedoet met de RC16, een speciaal voor dit kampioenschap ontwikkeld prototype. Het ligt dan ook voor de hand dat KTM met grotere RC-modellen zal moeten komen, om zo de enorme investeringen in de Grand Prix terug te verdienen. Het ligt dan voor de hand dat er een RC-versie van de 890 komt, maar fans zullen vooral met spanning wachten op een RC-superbike op basis van de 1290 SuperDuke. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form