• Home
  • Motornieuws
  • Nieuwe CEO Norton Motorcycles kondigt vernieuwde V4SS aan

Nieuwe CEO Norton Motorcycles kondigt vernieuwde V4SS aan

Norton ondergaat een flinke transformatie sinds het door het Indiase TVS Motor Company (TVS) uit het faillissement is gekocht. Na het 'opruimen van de rommel' die de vorige eigenaar Stuart Garner achterliet, wordt door de Indiërs nu gepositioneerd voor toekomstige groei met nieuw management en de aankondiging van een aangepaste versie van de  V4SS superbike. 

TVS meldt zodoende nu de benoeming aan van Dr. Robert Hentschel als nieuwe Chief Executive Officer (CEO) en die van Vittorio Urciuoli als Chief Technical Officer (CTO) van Norton Motorcycles. Hentschel en Urciuoli zullen hun nieuwe functies gaan invullen omdat John Russell zijn rol als interim-CEO neerlegt. 

Robert Hentschel komt vanaf Valmet Automotive naar Norton, de Finse fabrikant van vooral elektrische auto-onderdelen, waar hij sinds 2017 managing director was. Opvallend is dat Valmet ook zeer actief is in de ontwikkeling van elektrische voertuigen, waaronder de Fisker Karma auto. Daarvoor leidde Hentschel de Duitse vestiging van engineering & consultancygroep Ricardo en was hij ook directeur van Lotus Engineering. Vittorio Urciuoli's voormalige rollen binnen de wereldwijde auto-industrie omvatten onder meer hoofd powertrains bij Lotus Cars en projectleider bij Ferrari- en Aprilia Racing.

Sudarshan Venu, Joint Managing Director van TVS Motors: "Onder leiding van John Russell, met investeringen en ondersteuning vanuit TVS, is Norton weer robuust en heeft het merkbare verbeteringen aangebracht in de techniek en de productkwaliteit, wat te zien zal zijn in de bijgewerkte V4SS die binnenkort wordt gelanceerd. Daarnaast hebben we een nieuw, state-of-the-art mondiaal hoofdkantoor in Solihull (UK) gevestigd voor ontwerp, engineering, productie, verkoop en marketing. Dankzij de uitzonderlijke inspanningen van John en vele andere collega's staat Norton klaar om de volgende fase van haar wedergeboorte in te gaan en aanzienlijke groei te realiseren."

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal