Benelli werkt aan komst meer Euro5-modellen voor Europa

Met een Euro5-goedkeuring lijkt de nieuwe 2021 Benelli Tornado 302R nu vanuit China weer terug onderweg naar Europa. Fabrikant Qianjiang, als sinds 2005 eigenaar van het Italiaanse cultmerk, is niet altijd even duidelijk qua modelbeleid in de verschillende werelddelen, maar homologatie volgens de Europese Euro5-norm wijst in ieder geval op een terugkeer naar Europa voor de lichte sportmotor. Het lijkt er wel op dat importeur Moteo de 302R niet naar Nederland gaat halen, daar is het wachten toch op de zwaardere modellen die ook al aangekondigd zijn; de Leoncino 800, TRK800 en een zwaardere Imperiale dan de huidige 400, waarvan de eerste twee vermoedelijk net na het seizoen pas gaan arriveren. Niet ideaal natuurlijk, maar ook dit is het gevolg van de huidige vertragingen waar de hele motorwereld mee kampt

Het nieuwe model heeft nog steeds enige uiterlijke kenmerken die doen denken aan de iconische Benelli Tornado Tre, de motor met de opvallende koelvinnen aan de achterzijde die in de Italiaanse Merloni-tijd van het merk werd ontwikkeld en verkocht. Het model was er al langer voor de Aziatische markt een een aantal Europese landen, waaronder tot en met modeljaar 2019 ook Nederland. Motorisch blijft  blijft de 302R hetzelfde met een vloeistofgekoelde paralleltwin, die nu dus voldoet aan de Euro 5-emissienorm, waarbij wel wat vermogen is ingeleverd. Het vermogen wordt nu vermeld als 35 PK met 27 Nm koppel, een lichte daling ten opzichte van de 38,1 PK en 28,4 Nm van het vorige model. Dit wordt deels gecompenseerd door een vermindering van het totaalgewicht van 190 kg naar 182 kg. 

Moederbedrijf Qianjiang (QJ) heeft ook al een model laten zien wat de opvolger voor de Benelli TNT600 moet worden, maar die nu nog als QJ600 is getoond. 

Via: PaulTan.org

Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal