• Home
  • Motornieuws
  • Occasionverkoop motoren record: plus 30 procent in maart 2021

Occasionverkoop motoren record: plus 30 procent in maart 2021

In de afgelopen maand maart van 2021 heeft de opening van showrooms op afspraak de occasionverkoop van gebruikte motorfietsen doen stijgen. Er werden in die maand 6065 gtweedehands motorfietsen aan consumenten verkocht. Dat is bijna 30 procent meer dan in maart 2020 en daarmee het hoogste aantal verkochte motoroccasions ooit in de maand maart, zo blijkt uit de cijfers van RDC en BOVAG. Eerder bleek wel dat de verkoop van nieuwe motoren in die periode juist daalde als gevolg van leveringsproblemen bij de fabrikanten. 

De hoge verkoopaantallen bij de tweedehands motoren in maart staan in schril contrast met die van januari en februari, toen als gevolg van de harde lockdown de showrooms van alle motordealers gesloten waren. In de eerste twee maanden werden daarom maar iets meer dan 6000 tweedehands motoren afgeleverd. Dat was ruim 400 stuks minder dan in dezelfde periode vorig jaar, al groeide de verkoop tussen particulieren onderling juist wel.  Door de inhaalslag van vorige maand komt het totale aantal door motorzaken verkochte occasions in het eerste kwartaal uit op 12.076 uit, dat zijn er bijna 1000 meer dan in de eerste drie maanden van 2020. De handel tussen particulieren onderling steeg in het eerste kwartaal van ruim 16.000 transacties naar bijna 19.000. 

Daling bij verkoop nieuwe motoren

Afgelopen maand werden 1705 nieuwe motorfietsen geregistreerd, terwijl dat er in maart vorig jaar -toen het coronavirus uitbrak- nog 1855 waren; een daling van 8 procent. Het eerste kwartaal resulteert zodoende in 3102 registraties en dat is een daling van bijna 16 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. die vermoedelijk wordt veroorzaakt door leveringsproblemen bij de motormerken, als gevolg van de "containercrisis", de situatie rondom het Suezkanaal en een wereldwijd tekort aan halfgeleiders en chips. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal