• Home
  • Motornieuws
  • Uitwisselbare accu voor elektrische Honda, Yamaha, Suzuki en Kawasaki

Uitwisselbare accu voor elektrische Honda, Yamaha, Suzuki en Kawasaki

De vier grote Japanse motormerken hebben een eigen overeenkomst bereikt over gestandaardiseerde, uitwisselbare accu's voor elektrische motorfietsen. Yamaha Motor Co. Ltd., Honda Motor Co. Ltd., Kawasaki Heavy Industries Ltd. en Suzuki Motor Corporation werken vanaf april 2019 al samen in het Swappable Battery Consortium for Electric Motorcycles met de regio rondom de stad Osaka, de universiteit van dezelfde stad en de invloedrijke Japan Automobile Manufacturers Association (JAMA) , maar nu is er dus een daadwerkelijke afspraak om één accusysteem te gaan ontwikkelen bij de vier grote Japanse merken. 

Opvallend is wel dat dit het tweede consortium is waar Japanse merken in deelnemen. Eerder dit jaar werd immers nog gemeld dat Honda en Yamaha ook met KTM en Piaggio in een Swappable Batteries Consortium samenwerken aan een soortgelijke standaard, maar die lijkt nu al ingehaald door het volledig Japanse initiatief. 

Noriaki Abe, Secretaris van het consortium en algemeen directeur Motorcycle Operations, Honda Motor Co.:

“Deze overeenkomst voor de standaardisatie van batterijen voor wederzijds gebruik is een prestatie die mogelijk is gemaakt door de samenwerking tussen de vier Japanse motorfabrikanten in de afgelopen twee jaar. Ik ben iedereen die verbonden is met het Consortium en de Society of Automotive Engineers of Japan dankbaar voor hun begrip en steun."


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal