• Home
  • Motornieuws
  • Pierer AG gaat elektrische modellen ontwikkelen met Varta AG
Pierer AG gaat elektrische modellen ontwikkelen met Varta AG

Pierer AG gaat elektrische modellen ontwikkelen met Varta AG

Pierer Mobility AG gaat de samenwerking aan met Varta AG. Varta heeft de nodige ervaring met het maken en ontwikkelen van batterijen, variërend van batterijen voor huishoudelijke apparatuur, tot hoortoestellen. Daarnaast hebben ze al veel ervaring met lithium-ion batterijen. Deze vorm van energie opslag wordt met name veel toegepast in elektrische voertuigen. Dit laatste is dan ook de reden dat Pierer (KTM, Husqvarna en GasGas) een samenwerkingsverband is aangegaan met Varta.

Samen willen de twee bedrijven zich richten op de ontwikkeling van een hoog efficiënt batterijsysteem. Waarbij de focus zal liggen op de ontwikkeling van lichte elektrische tweewielers. Met een maximale output van rond de 20Kw. De stap die Pierer hiermee zet, is overigens niet vreemd. Afgelopen december wist Nieuwsmotor al te melden dat KTM een elektrische scooter aan het testen is. Voor deze elektrische scooter is het niet onwaarschijnlijk dat KTM gebruik gaat maken van de technologie die al beschikbaar is via Bajaj. Daarnaast kwam deze maand naar buiten dat KTM in een consortium stapt met Honda, Piaggio en Yamaha om een gestandariseerde versie van een uitwisselbare accu te ontwikkelen. Dat Pierer hiervoor ook de samenwerking zoekt met Varta maakt de uitgangspositie van KTM alleen maar sterker.

Het doel van de samenwerking is naast het samen ontwikkelen van een accupakket, ook samen een stuk productie op te zetten. Iets waar Varta al mee begonnen is door de uitbreiding van een huidige locatie in Graz Oostenrijk. Deze locatie zal zich met name richten op de ontwikkeling en bouw van accupakket voor in elektrische voertuigen. Naast het ontwikkelen en maken van accu's, zullen beide bedrijven ook samen optrekken op het gebied van marketing en verkoop. Om de belasting op het milieu van accu's omlaag te brengen, werken Pierer en Varta ook samen met het recyclen en terugnemen van accu's om deze een tweede leven te kunnen geven.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen