Nieuw: 2021 Aprilia SX en RX 125

Nieuw: 2021 Aprilia SX en RX 125

Aprilia heeft de SX en RX 125 voor 2021 voorzien van een update. Door deze update zijn beide modellen nu ook geschikt voor de Euro-5 norm. Om beide modellen, die gebruik maken van hetzelfde motorblok, geschikt te maken voor Euro-5 heeft Aprilia wel het motorblok onder handen moeten nemen. Het 124,2 cc motorblok produceert nog steeds het maximale vermogen voor het A1 rijbewijs, namelijk 15 pk. In de 2021 versie komt dit vermogen wel 700 toeren per minuut eerder vrij, bij 10.000 toeren per minuut.
Zoals eerder aangegeven heeft Aprilia motorisch best wat zaken aan moeten passen. Zo zijn cilinderkop, lucht inlaat- en uitlaat vernieuwd. Om de luchtstroom verder te optimaliseren is de gasklep hoger geplaatst, zodat de lucht via de inlaat beter in de cilinder komt. Voor het uitlaat traject zijn de SX en RX voorzien van een nieuwe katalysator en demper. Daarnaast heeft Aprilia voor de SX en RX 125 ook het profiel van nokkenas, klepstoters en klepveren aangepast. Door deze motorische ingrepen komt het maximale vermogen dus eerder vrij en zijn beide modellen geschikt voor de Euro-5 norm. Aprilia geeft aan dat beide modellen hierdoor ook zuiniger zouden moeten zijn.

Voor de RX 125 heeft Aprilia de nieuwe kleur Rally Tribute, voor de SX 125 is Red Raceway de nieuwe kleur. Of beide modellen naar Nederland komen is nog maar de vraag. In de prijslijst van 2020 stonden beide modellen nog in de prijslijst, terwijl deze in de lijst van 2021 verdwenen zijn.

  


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen