• Home
  • Motornieuws
  • Verbod motoren tussen de file in Frankrijk krijgt nieuw onderzoek

Verbod motoren tussen de file in Frankrijk krijgt nieuw onderzoek

In navolging van eerdere berichtgeving over het verbod om tussen de file door te rijden in Frankrijk is er bekend gemaakt dat er een nieuw onderzoek met daarbij behorend experiment zal komen. Na het laatste onderzoek werd het gedoogbeleid voor motorfietsen tussen de files verboden. Ook was eerder al te lezen dat 20 februari ruim 10.000 Franse motorrijders de ring van Parijs op gingen om hun ongenoegen te uiten over het verbod.

Op 25 februari heeft er een overleg plaatsgevonden tussen het Franse verkeersveiligheid orgaan en diverse motorrijders belangen organisaties. Er is ingestemd met een nieuw (nog) uitgebreider onderzoek welke in maart voorgedragen zal worden en waarschijnlijk in juni 2021 zal starten. Er gaat gewerkt worden met borden langs de weg die aanduiden dat het voor motorrijders is toegestaan om tussen de file door te rijden. De elf gebieden die eerder al deel uitmaakte van het vorige experiment zullen ook nu weer gebruikt gaan worden, echter zullen er in het nieuwe experiment nieuwe gebieden toegevoegd worden, deze zullen nog bekend gemaakt worden. Dit is voornamelijk om een nog breder statistisch beeld te kunnen vormen.

Het onderzoek gaat de voorwaarden onderzoeken om het filerijden voor motorfietsen op een zo veilig mogelijke manier te hanteren. Ook wordt gekeken naar het 'onderwijzen' van weggebruikers en hoe het in de Franse wegenverkeerswet opgenomen kan worden.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal