Nieuwe Norton fabriek opent eind maart

Na de overname van Norton door het Indiase bedrijf TVS april vorig jaar werd ook vrij snel daarna duidelijk dat de productie niet zal verdwijnen uit de UK. De oude fabriek in Donington Hall zal echter niet in gebruik blijven.In plaats daarvan is een nieuwe fabriek in aanbouw. Deze nieuwe fabriek zal ook direct het hoofdkantoor huisvesten en ligt ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Donington Hall in Solihull. Norton heeft bekend gemaakt dat de nieuwe locatie volledig klaar zal zijn voor productie eind maart van dit jaar. 

De nieuwe fabriek zal in eerste instantie plaats bieden aan 50 werkplekken, maar de verwachting is dat dit aantal snel zal groeien. Naast arbeidsplaatsen voor de bouw van de motorfietsen zelf, zal het ook de werkplek zijn van andere afdelingen, waaronder marketing en de ontwerp afdeling. Ondanks dat de fabriek volledig nieuw is, zal een deel van een oude productie lijnen getransporteerd worden naar Solihull.
Naast het besparen van kosten die het opzetten van een nieuwe lijn met zich meebrengt, gaat Norton onder TVS ook verder met de bouw van Commando Classic modellen. Na het eerdere faillissement van Norton Motorcycles, dat gepaard ging met de nodige schandalen, heeft TVS na de overname direct duidelijk gemaakt dat er gezocht zou worden naar een oplossing van gedupeerde consumenten. De oplossing die TVS aanbiedt is dat het nu alsnog de Commando Classic gaat maken voor mensen die reeds een aanbetaling voor dit model gedaan hebben.

Daarnaast zal Norton ook direct aan de slag moeten met de bouw van de eerder aangekondigde Norton Atlas 650. Dit model staat gepland om nog dit jaar op de markt te verschijnen. Daarnaast zal ook snel gestart worden met de productie van de V4SS.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal